Bağış: ''Avrupalı Kimliğimizii Sorgulamak İçin geç kaldılar''

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Biz buradayız, Avrupa Birliği'ndeyiz

5.5 milyon vatandaşımızla, 50 milyar avroluk ciromuzla biz Avrupa'dayız. Artık Türkiye'nin Avrupalı kimliğini sorgulamak için biraz geç kaldılar'' dedi. AB Bakanı Bağış, geçen yıl Türkiye Araştırmalar Merkezi açan Belçika'daki Gent Üniversitesini ziyaret ederek, Türkiye'nin AB üyelik süreci hakkında konferans verdi.

Bu sırada, Gent'te yaşayan çoğunluğu Afyon Emirdağ göçmeni yaklaşık 30 bin Türk'e yönelik ''Geri dönün'' kampanyası yürüten ırkçı Flaman Menfaati Partisi üyeleri, Bağış'ın konferansı öncesinde üniversite önünde ''Türkiye'nin AB'de yeri yoktur'' pankartı açtı.

Polisin üniversiteye girmesine izin vermediği potestocu grup, şiddetli yağmur nedeniyle dağıldı. Bakan Bağış, basına yaptığı açıklamada, ''Biz buradayız, Avrupa Birliği'ndeyiz. 5.5 milyon vatandaşımızla, 50 milyar avroluk ciromuzla biz Avrupa'dayız. Artık Türkiye'nin Avrupalı kimliğini sorgulamak için biraz geç kaldılar. Onların yağmuru görünce kaçan zihniyetlerine benim diyecek bir şeyim yok, cevabım da yok'' dedi.

Bağış, ''Daha önce buna benzer girişimleri yapanlara da söyledim. İmam Gazali'nin çok güzel bir sözü var: 'Cahillerle tartışmayın, ben hiç kazanmadım' demiş. Ben bunlarla tartışmam'' diye konuştu. Gent'teki Türklerin ırkçı partinin provokasyonuna gelmemesini ve cevabını sandıkta vermesini isteyen Bağış, Flaman Hristiyan Demokratların, Gent belediye başkanlığına Türk kökenli bölge milletvekili Veli Yüksel'i aday göstermesinin ırkçı partiye önemli bir mesaj olduğunu söyledi. Bağış, Gent Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada ise ''Türkiye'nin AB üyeliğini seçim malzemesi yapan bazı dar zihinli politikacıların akıllarını başlarına almalarını ya da görevlerini akıllılara devretmelerini bekleyeceklerini'' söyledi.
Kaynak: AA