Kuşadası’nda Atatürk Heykeli Tartışması

Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün, Gazibeğendi bölgesine konulacak Atatürk heykeli için yapılan tartışmalara ve atılan iftiralara sert tepki gösterdi.

Kuşadası’nda Atatürk Heykeli Tartışması
Atatürk Heykeli 'nin Gazibeğendi Projesi kapsamında yaptırıldığını belirten Başkan Altungün, “ Ulu Önder Atatürk 'ün heykeliyle ilgili yapılan polemiklerin tümü saçmalıktır ve gerçekleri yansıtmamaktadır. Ulu Önderin manevi değerinden prim elde etmeye çalışan ve sözde Atatürkçü geçinenleri esefle kınıyorum “ dedi.

“GAZİBEĞENDİ TEPESİNİ SÜSLEYECEK“

Bilindiği gibi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 'ün Kuşadası 'na ilk giriş yaptığı yer olan ve Gazibeğendi ismini taşıyan bölgede Kuşadası Belediyesi tarafından düzenleme çalışması başlatılmış ve parkları, şehitler anıtını ve mesire yerini içeren projede Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 'ün de bir heykeli planlanmıştı. Bir yandan proje çalışması yürütülürken, bir yandan da bronz Atatürk heykelinin yapımı gerçekleştirilmişti. Yapımı tamamlanan Atatürk heykeli de teslim alındıktan sonra projenin hayata geçirildiğinde Gazibeğendi 'ye yerleştirilmesi amacıyla belediyede muhafaza altına alınmıştı. Belediyenin muhafaza altında bulundurduğu Atatürk heykeli, bazı kesimler tarafından “ Atütürk Heykeli depola atıldı “ şeklinde çarpıtılarak haber yapılmıştı.

“ MECLİS ÜYESİ HIRSIZ GİBİ BELEDİYENİN DEPOSUNA GİRDİ”

Gelişmelere büyük tepki gösteren Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “ Kuşadası 'nı daha da güzelleştirmek ve modernleştirmek için yaptığımız çalışmalar malum çevreleri her zaman olduğu gibi rahatsız etmektedir. Ancak işi bu kadar ileriye götürüp, Ulu Önder 'in ismini kullanarak iftira atmaları inanılır gibi değil. Ulu Önder 'in ismini kullanmaya çalışan bu sözde Atatürkçüleri kınıyorum. Söz konusu Atatürk Heykeli Gazibeğendi projesi kapsamında belediyemiz tarafından yaptırılmıştır. Tamamlanan projemizin hayata geçirilmesiyle birlikte de Gazibeğendi mevkiine konulacaktır. Yapımı tamamlanan Atatürk heykeli tarafımızdan teslim alınıp, belediyede kilitli bir bölümde muhafaza altına alınmıştır. Ancak, biri belediye meclis üyesi, diğeri ise yerel gazeteci iki kişi gizli şekilde bir hırsız gibi belediye mülküne girerek, “ Sanki atıl durumdaymış “ gibi Atatürk heykeli ile birlikte çeşitli cadde ve sokaklara koyacağımız diğer heykellerin fotoğraflarını çekmiş ve bunu da kamuoyuna yanlış ve çarpıtarak sunmaya çalışmıştır “ dedi.

“ ÇAKMA ATATÜRKÇÜLERİ ESEFLE KINIYORUM “

Heykel yapımıyla ilgili Kaymakamlık tarafından açılmış bir soruşturma bulunmadığını ancak buna rağmen gerekli belgeleri dileyen herkesle paylaşmaya hazır olduklarını belirten Başkan Altungün, “ Kaymakamlığımız tarafından açılmış bir soruşturma yoktur ve bu iddia tamamen yalandır. İşlemlerimizin herhangi bir safhasında tek bir eksik yapılan işlem yoktur. Ulu Önder Atatürk 'ün manevi şahsından prim elde etmeye çalışan, bu sözde Atatürçüleri, sahte Atatürkçüleri, çakma Atatürkçüleri kınıyorum. Siyaseti bu kadar ucuzlatmalarını, ayağa düşürmelerini sadece tecrübesizliklerine ve ciddiyetsizliklerine veriyorum. Hırsız gibi belediyenin deposuna girerek, muhafaza altında bulunan heykellerin fotoğraflarını çekmelerini ve bunu da kamuoyuna yalan yanlış şekilde duyurmaya çalışmalarını da kınıyorum. Meclis üyesi veya basın mensubu eğer gerçekten Atatürk heykeli ile ilgili bir rahatsızlık duyuyorsa, izin ister, biz de kapıları açarız ve çekerler. Bizim gocunduğumuz, çekindiğimiz bir durum yok. Ama yalan, iftira ve entrika peşinde koşan ise hırsız gibi belediyenin deposuna girer “ diye konuştu.

HEYKEL VE ANIT YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Bu arada, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası 'nın bir çok bölgesinde anıt ve heykel yapmaya devam edeceklerini kaydederek, “Kuşadası 'nın bir çok bölgesinde anıt ve heykel yapmaya devam edeceğiz. Mahmut Esat Bozkurt 'un, Hasan Reislerin, Barbaros Hayrettin Paşa 'nın, Sadrazam Öküz Mehmet Paşa 'nın, ülkemizin ve beldemizin değerlerinin heykel ve anıtlarını yapmaya devam edeceğiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 'ün, heykelinden rahatsızlık duyanların, bu değerlerimizin heykellerinden rahatsızlık duyanların Kuşadası 'nın menfaatine olan daha bir çok konudan da rahatsızlık duyacağından eminim. Siyaseti çok ucuz bir uğraş olarak görüp, çamur atma politikalarını bu kadar da basite indirgeyip entrika yapmaya çalışan o beyefendileri de bu heykellerin açılışlarına davet edeceğiz “ dedi.
Kaynak: İHA