KASİAD, Houston, Arkansas ve Oklahama Da Ticaret ve Dostluk Köprüleri Kurdu

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği(KASİAD) tarafından düzenlenen ABD gezisine katılan işadamları Samsun ile Houston, Arkansas ve Oklahama arasında ticaret ve dostluk köprüleri kurdu.

KASİAD Amerika Ticaret Heyeti, Oklahama Valiliği Konağı'nda düzenlenen, Eyalet Valisi Mery Folin 'in de hazır bulunduğu resepsiyona katıldı.

Geziyi değerlendiren KASIAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu, 'Ülkemizden kilometrelerce uzakta böylesine büyük ilgi ve sıcaklıkla karşılanmaktan ülkemiz adına büyük mutluluk duyduk. ' dedi.

KASİAD tarafından organize edilen ve 20 firmanın katıldığı Amerika Ticaret Heyeti, Samsun- Houston ' Arkansas ve Oklahama da bir birinden farklı sektör temsilcileri ile bir araya gelerek Türkiye ve Samsun 'un tanıtımına katkı verdi. İş gezisine Houston 'dan başlayan heyet, iş görüşmeleriyle devam ederken Arkansas 'da dünyanın ünlü firması olan Welspun Steal Pipe fabrikasını ziyaret etti. Arkansas ve Oklahama da Ticaret odası kalkınma ve yatırım ajansı, belediye başkanlıkları ziyareti, Eyalet Dışişleri Bakanı Charlie Daniels 'ın ev sahipliğinde gerçekleşen iş ve dostluk yemeği ile devam etti. Tüm ticari görüşmelerin yanı sıra 'Turkuaz Center ve Texas Türk Amerikan Ticaret Odası tarafından düzenlenen ve eyalet bürokrat, ticaret odaları başkanlarının katıldığı Türkiye-Houston, Türkiye -Arkansas, Türkiye-Oklohama dostluk geceleriyle ticari köprülerin yanı sıra dostluk köprüleri de kurdu.

Özellikle Oklahama Eyalet Valisi Mery Folin 'in valilik konağında kendisinin de bizzat katıldığı akşam yemeği ve akabindeki Türkiye Oklahama Dostluk Gecesi'nde Samsunlu heyete yakın ilgi ve alaka gösteren Vali Folin, duyduğu memnuniyeti ve yapılan çalışmaların büyüklüğünün farkında olduğunu ifade etti.