14 Yaşında PKK Yüzünden Cezaeviyle Tanıştı

Adana'nın Pozantı M Tipi Kapalı Çocuk Cezaevi'nden Ankara Sincan'a nakiller sürerken, cezaevindeki 17 yaşındaki bir çocuğun bölücü terör örgütü PKK nedeniyle 14 yaşında cezaevine girdiği ortaya çıktı.

14 Yaşında PKK Yüzünden Cezaeviyle Tanıştı
Pozantı M Tipi Kapalı Çocuk Cezaevi'nde, terör örgütü PKK'nın kandırıp eline taş ve molotofkokteyli vermesi ile katıldıkları eylemler nedeniyle tutuklanan yaşları 13 ile 17 arasında değişen en az 50 çocuk bulunuyor. Bunlardan biri olan 17 yaşındaki M.A.'nın da 3 yıl önce Mersin'de korsan gösterilere katılarak bölücü terör örgütü PKK'nın propagandasını yapmak ve polise taş ile molotofkokteyli atmak suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece ceza aldığı öğrenildi.

Oğlunun Ankara Sincan'daki cezaevinenakledileceğini öğrenince cezaevine gelen anne Zeynep Akman, cezaevinde işkence ve tecavüz iddialarının ardından ilk kez gelip oğlunu gördüğünü belirterek, 'İddialardan sonra oğlum da aynı cezaevinde olduğu için korktum. Ancak bugün geldim görüştüm, öyle bir şey olmadığını söyledi. 'Anne bizim burada tecavüz ve işkence olmadı' dedi. Ben rahatladım ama eğer olduysa benim oğluma da yapmışlardır. Onu ayrı tutacak halleri yok ' dedi.

Akman, iddialardan dolayı oğlunun Ankara'ya gönderilmesine karşı çıktığını belirterek, 'Benim eşim hasta. Bu benim en büyük oğlumdu. 14 yaşında cezaevine girdi, 3 yıl oldu hala çıkmadı. Ben buraya zor geliyordum, Ankara'ya nasıl gideceğim. Ben benzin olsa burada kendimi yakacağım ' diye konuştu. Oğlunun hangi suçtan yattığını ise söylemek istemeyen Akman, 'Oğlum boş yere yatıyor. Hiçbir suçu yok, onu boş yere 14 yaşında cezaevine attılar ' dedi

Akman, oğlunun verdiği fotoğrafını cezaevi çıkışında öperek, 'Ben bir daha oğlumu ne zaman görürüm bilemiyorum ' dedi.
Kaynak: İHA