Diyarbakır Polisinden Çocuklara Rehberlik Hizmeti

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, ilk ve ortaöğretim son sınıf öğrencileri için Gelecek Elinizde Projesi kapsamında meslek rehberi hazırladı.

Rehber, Diyarbakır 'daki bütün okullara dağıtıldı. İki ayrı kitapçık halinde hazırlanan rehberde mesleklerin tanıtımının yanı sıra o mesleğin gerekleri yer alıyor.

Diyarbakır Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi 'nde düzenlenen törenle meslek rehberinin tanıtımı yapıldı. Törene Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam 'ın yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Proje koordinatörü Bağlar İlçe Emniyet Müdürü Dr. Sıddık Ekici, geleceğimiz olan gençlere ülkemizin sunduğu fırsatlardan haberdar etmek için böyle bir rehber hazırladıklarını dile getirdi. Ekici, “Fakirlik meslek edinmede sıkıntı arz etmemektedir. Rehberimize mesela erkekler için uçak bakımı, bayanlar izin moda tasarımı gibi gelir getirici mesleklere yer verdik. 'Umutsuz olmak için hiçbir neden yoktur' sloganıyla gençleri geleceklerini seçmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

SAĞLAM: GENÇLER İMKÂNLARDAN HABERDAR OLMALI

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, gençlerin önünde seçenek olması durumunda ondan sonrasının kolay olduğunu dile getirdi. Topluma en büyük zararı ümitsizliğin verdiğini anlatan Sağlam, umutlu toplumların kalkındığını kaydetti. Müdür Sağlam, “Gençler için imkan var ve bunları bilmiyorsak bu imkanlar yok hükmündedir. Gençler ülkemizin en büyük zenginliğidir. Geleceğin de en büyük garantisidirler. Gençler milletin umudu olsun diye böyle bir çalışma başlattık. Gençler şu an bir kapıda ve karar verme aşamasında. Bu gençlerin doğru karar vermesi için de imkanlardan haberdar olması gerekiyor.” dedi.


VALİ TOPRAK: SON SINIFTA HEDEF BELİRLEMEK DOĞRU DEĞİL


Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise günümüzde gençlerin son sınıfa geldikten sonra hedef belirlemeye başladığını, bunun yanlış olduğunu söyledi. Toprak, şunları kaydetti: “Yoksulluk hedef belirlemede bir engel değil. Eğer önünüze konulan seçeneklerden faydalanırsanız, ne kadar imkân olduğunu göreceksiniz. Gelecekten önemli beklentilerimiz var. Gençlerden beklentimiz ise umutla hayata sımsıkı bağlanmalarıdır. Biz bir ortamda bir şehirde bir devlette yaşıyoruz. Anne, babamız için, ülkemiz için güzel şeylere imza atmalıyız.”

Konuşmaların ardından öğrencilere meslek rehberi dağıtıldı. Daha sonra farklı meslek gruplarındaki kişiler, öğrenciler bir araya geldi, öğrencilerin merak ettikleri sorulara cevap verdi.