Rus Rehberlerin Davası Görülmeye Başlandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, geçen yıl Mayıs ayında beş Rus rehberin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili 8 zanlının yargılanmasına başlandı.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde olayla ilgili 8 zanlının duruşması yapıldı.

Olayda şüpheli görülen Erder Alman, İlker Atacan, Seyithan Siyi, Serkan Sakallı, Fatih Kabakçı, Önder Kabakçı, Tolga Depeharman ve Sakıp Demirkol hakkında 'Kasten adam öldürmek ' iddiasıyla ömür boyu hapis istendi.

Duruşma sonrası müşteki avukatlarından Şuheda Tugay yaptığı açıklamada, sanıkların tek tek ifadelerini verdiğini ve hakim heyetinin büyük bir sabırla hepsini zapta geçirdiğini ifade ederek, “Bizim gördüğümüz kadar sanıkları birbirlerini suçluyorlar. Bu işin kökü çok derinlerde ancak ben üç tane ölmüş ve dokuz da yaralanın vekili olarak şunu söylemek istiyorum, benim müvekkillerim ve müvekkillerimin çocukları sağ ve sağlıklı olarak o tekneye bindiler ve orada içtikleri içki sebebiyle öldüler. Devlet tabi ki bundan sonra sahte içkiyi imal eden, ithal edenleri bulup adaletin önüne çıkartacaktır. Burada görünen grup bu işin küçük bir kısmı olduğunu düşünüyorum.” dedi.


Sanık avukatlarından Mehmet Emin Hidayet de söylenecek bir şeyin olmadığını belirterek, içkiyi savunmak zorunda kaldıklarını söyledi. Hidayet, “Ara karar gereğince bu raporlarda geçen değerlerin ne olduğunu ve bu değerlerin zarar verici nitelikte olup olmadığını yönelik bir ara karar verildi. Bunların neticesini bekleyeceğiz. Dava 2 Mayıs 2012 tarihine ertelendi.” diye konuştu.

Tutuklu Tolga Depeharman 'ın babası Recep Deperman ise adaletin tecellisi olarak ne gerekiyorsa onu göstermesini istedi.

Olay, Muğla 'nın Bodrum ilçesinde geçen yıl Mayıs ayında tekne gezisine çıkan Rus turistlere ikram edilen alkolden zehirlendikleri iddia edilen 5 turist rehberi hayatını kaybetmişti. Soruşturma kapsamında Antalya'nın Alanya ilçesinde gözaltına alınan ve söz konusu olayda tüketilen alkolleri sattığı ileri sürülen 8 kişi tutuklanmıştı.