Nevşehir'de Vatandaşlardan Yol Yapımı İçin Katılım Ücreti Alınması

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Belediye Gelirleri Kanununa göre, 15 metre uzunluğunun altında yapılan yollar için vatandaşlardan katılım payı almak zorunda olduklarını ve bundan rahatsız olduğunu söyledi.

Nevşehir'de Vatandaşlardan Yol Yapımı İçin Katılım Ücreti Alınması
Nevşehir'de son günlerde bazı mahallelerde yaşayan vatandaşların, yol yapımı için belediyeye ödenen katılım payı ile ilgili bir takım sıkıntılar yaşadığını ve bundan kendisinin de rahatsız olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Hasan Ünver, 12 Eylül darbesi sonrasında çıkartılmış ve Belediye Gelirleri Kanuna koyulan bir madde gereği, genişliği 15 metrenin altında olan yolları belediye kaç defa yaparsa yapsın vatandaşlar bu yol için katılım payı ödemek zorunda. Ünver, 'Bunun bir zulüm olduğunu biliyorum ve bu konuda ciddi bir çalışmayı Belediyeler Birliği nezdinde başlattık.Hükümetimize de bu konuyla ilgili gerekli dosyalar,bilgiler iletildi. İnşallah önümüzdeki günlerde bu sorunun çözümü için elimizden gelen her şeyi yapacağız ' dedi.

Nevşehir Belediyesi olarak işin hak, hukuk ve adalet tarafında olduklarını ve bu sorunu çözmek istediklerini kaydeden Belediye Başkanı Hasan Ünver, sözlerini şöyle sürdürdü; 'Ben başkan seçildiğimde mahallenin bir tanesine yol yapmışız.Daha sonra MEDAŞ geldi ve kabloları yeraltına almak için yolu kazmak istedi.Şehrin menfaatleri için yolun kazılmasına müsaade ediyoruz.Bu sırada telefon kabloları ve doğalgaz boruları da döşeniyor.Şimdi bu yol için daha önce vatandaştan 'Katılım Payı' adı altında para aldıysanız yol bozuldu ve tekrar almak zorundasınız. 4 kez kazılmış bir yolun tamiri mümkün mü? Böyle bir şeyin olması imkansız. Kanunlara göre burayı yaparken yeniden vatandaştan para toplamamız gerekiyor. Böyle bir zulüm olabilir m? Almazsanız Sayıştay denetçileri buna karşı çıkıyor. Kanunlar ayet değildir nihayetinde, insanlar tarafından yazılmış düzeneklerdir. Eğer bir tarafı aksıyorsa bu düzeltilebilir. Bu durum hiç bir zaman geçmiş dönemlerde dert edinilmedi. Vatandaşın ne çektiği kimsenin umurunda değildi '
Kaynak: İHA