Mhp Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel Meclis'teki Kadın Sayısını Doğruladı

Kayseri Barosu Kadın Hakları Konseyi tarafından düzenlenen 'Cumhuriyetten Bugüne Kadının Siyasetteki Yeri' konulu söyleşiye, MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel ve CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey katıldı.

Mhp Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel Meclis'teki Kadın Sayısını Doğruladı
Demirel, Meclis'teki kadın sayısının medyadaki zikredilen 78 değil, 79 olduğunu söyledi

Kayseri Barosu Kadın Hakları Konseyi, 8 Mart etkinliklerine erken başladı. Konseyin düzenlediği ilk söyleşiye muhalefet partilerinin kadın liderleri katıldı. MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel ve CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'in katıldığı 'Cumhuriyetten Bugüne Kadının Siyasetteki Yeri' söyleşi Kayseri Büyükşehir Tiyatrosu'nda düzenlendi. MHP Milletvekili Ruhsar Demirel, medyada Meclis'teki kasın sayısına dair yanlış bilgi verildiğini, Meclis'teki kadın sayısının zikredildiği gibi 78 değil,79 olduğunu söyledi. Kayseri Baro Başkanı Avukat Murat Şirvanlı, CHP Kayseri İl Başkanı Ayhan Gürsoy ve MHP Kayseri İl Başkanı Mete Eke ile çok sayıda avukatın katıldığı söyleşide MHP Milletvekili Ruhsar Demirel, 'Her insana duyduğum saygıdan dolayı bu hatayı düzeltmeyi sorumluluk biliyorum. TBMM'de şu anda 79 milletvekili var. Sandıklar kapandığında ilk açıklanan kadın milletvekili sayısı 78 idi. Bağımsızdan aday olan arkadaşımızın milletvekili olmayacağı ortaya çıkınca AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat geldi.Milletvekili sayıları en doğru Meclis sayfasından öğrenilir. İşin kötüsü basın da bu yanlışı fark etmedi. Oya Hanım benim partimden olmayabilir ama ben bunu her yerde söylüyorum. Eğer Meclis'teki sandalye sayısında milli bir irade söz konusuysa, hak edenin hakkını teslim etmek gerekir. Bu hangi partiden olursa olsun böyle. Google'a yazınca sayı 78 çıkıyor ama google da yanlış yapabilir. Meclis'teki kadın milletvekili sayısı 79'dur ' dedi

Demirel, bunun yanı sıra kadınların çalışma hayatındaki oranlarının azaldığına da dikkat çekti. Demirel, 'Mecliste hazırlanan kadın tasarısında çok komik şeyler var. Sürdürülebilir kalkınmada Türkiye 85'inci sırada yer alıyor. Türkiye'de zorunlu eğitim 8 yıl olsun, kağıt üzerinde kalan yasaların bir önemi yok ' diye konuştu. Demirel'den sonra konuşan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ise halkların kolay yetişmediğini söyleyerek, 'Kültürler kolay ortaya çıkmıyor. Anadolu'yu kullanmak daha insansı yaşamak bizim elimizdedir. Kadın-erkek eşitliğini sokakta indirgeyerek uygulamalıyız. Namus iki cinsiyetin de taşıdığı bir şey olmalıdır ' dedi. Söyleşinin ardından konuşmacılar katılımcıların sorularını yanıtladı.
Kaynak: İHA