Batman'da İkinci Etap Flor Jel Uygulaması Başladı

Batman İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nce yürütülen diş fırçası ile flor jel uygulamasının ikinci etabı Mehmet Emin Şimşek İlköğretim Okulu’nda başladı.

Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd Doç Dr. Mehmet Dallı başkanlığında 28 kişilik ekip ile yürütülen flor jel uygulamasının ikinci etabına, daha önceden uygulama eğitimi almış 30 kişilik Batman Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri de katıldı.


Yrd Doç Dr. Mehmet Dallı başkanlığında başlayan ve Vali Yardımcısı Bülent Uygur, İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, İl Sağlık Müdür Yardımcısı M. Emin Saçan, ADSM Baştabibi H.Tuncay Vural 'ın da katıldığı ikinci etap uygulamasında birinci sınıf öğrencilerine birebir flor jel uygulanarak, diş fırçası ve macunu dağıtıldı. Uygulama kapsamında toplam 48 ilköğretim okulunda yaklaşık 12 bin öğrenciye bire bir flor jel uygulama yapılacak.


İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, flor jel uygulaması ile 6 yaş sonrası çocuklarda yeni dişlenme döneminde yeni çıkan dişleri çürükten korumanın amaçlandığını belirtti.


Uygulamanın ülkenin birçok ilinde başarı ile yürütüldüğüne söyleyen Bodakçi, “Batman 'da da projeyi başarılı bir şekilde sürdürmekteyiz. Flor jel uygulamasının ildeki tüm ilköğretim okullarında ve 6-9 yaş grubu engelli çocuklara da uygulayacağız.” dedi.