Vali Koçdemir'den İnönü Zaferi’nin 91. Yıldönümü Mesajı

Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, II İnönü Zaferi'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde zaferle sonuçlanan Ulusal Bağımsızlık Savaşının önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu söyledi.

Vali Koçdemir yaptığı yazılı açıklamada, memleketimizin zor günlerinde kazanılan İnönü Zaferi'nin halkımızın ve ordumuzun bağımsızlık inancını artırarak büyük coşkuya sebeb olduğunu belirterek, "Türk ulusunun yurdu, bağımsızlığı ve özgürlüğü söz konusu olduğunda neleri başarabildiğinin ve bunlardan asla vazgeçmeyeceğinin en güzel örneğidir.

İnönü Zaferi, Ankara hükümetinin varlığını güçlendirdiği gibi Anadolu’da başlatılan Ulusal Bağımsızlık Hareketi de başka ülkelerin bağımsızlıklarına kavuşmasına öncülük etmiştir.

Atalarımızın canlarını ortaya koyarak bizlere miras bıraktıkları bu ülkeyi bizlerde, bugün çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla medeniyet yarışında daha ileriye, muasır medeniyetler seviyesine taşımak için büyük gayret gösteriyoruz.

II. İnönü Zaferinin 91. Yıldönümünü coşkuyla kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü’yü ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Eskişehir halkına sevgi ve saygılar sunuyorum" dedi .