Türkiye İrak Dostluk Derneği Başkanlığına Yeniden Mehmet Kapkiç Seçildi

Türkiye Irak Dostluk Derneği Genel 7. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Mehmet Kapkiç’in yeniden genel başkan seçildiği kongreye, TBMM Irak Dostluk Grubu milletvekilleri, yeni ve eski milletvekilleri, Irak Büyükelçiliği yetkilileri, Irak ile iş yapan iş adamları, çok sayıda davetli katıldı.

Ankara Büyükhanlı Park Hotel'de yapılan kongrede bir konuşma yapan Başkan Mehmet Kapkiç, Irak'la ilgili hayalinden söz ederek, "Bölgede çok büyük saygınlığı bulunan Sayın Başbakanımız yanına Diyanet İşleri Başkanımızı da alarak Bağdat'a gidiyor ve Iraklı önde gelen Şii ve Sünni din adamları ile kanaat önderleri ile beraber bir basın açıklaması yapıyorlar. Basın açıklamasında İster Şiilere karşı olsun ister Sünnilere karşı olsun yapılan bombalamaların sorumlularının Allah nezdinde katil oldukları ve cehennemle azaplandırılacakları açıklanıyor. Bu açıklama tüm ülkede müthiş bir yankı uyandırıyor ve masum insanların ölümüne sebep olan olaylar birden bıçak gibi kesiliyor.” dedi.

Dernek faaliyetlerinin anlatıldığı kongrede Dışişleri Bakanlığı'na yapılan ziyarette, Irak ile dostluk ilişkilerinin gelişmesi için yapılması gerekenlere yönelik bir rapor sunulduğu ifade edildi.
Genel kurulda eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın’a, derneğin kurucularına ve eski genel başkanlarına plaketleri Mehmet Kapkiç tarafından takdim edildi .