Nizip Belediye Başkanı Akdoğan Açıklama Yaptı

Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, ''Nizip'e sadece bir altyapı yatırımı değil, aynı zamanda milyonlar kazandırdık'' dedi.

Akdoğan, yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı kapsamında, 23 belediyeye hizmet verecek su temini, atık su arıtma tesisi ve katı atık yönetim tesisi yapım işlerinin gerçekleştirilmesini sağlayacak 70 milyonluk projenin Nizip'e kazandırıldığını söyledi.

Nizip Belediyesi'nin, yatırımla ilgili çalışmalara başladığını ve projenin Nizip'te gerçekleştirilecek en büyük altyapı yatırımı olacağını belirten Akdoğan, şunları kaydetti:

''Atık su Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi, Nizip'in içme suyu şebekeleriyle atık su kanalizasyon şebekelerinin yenilenmesini de kapsıyor. 70 milyonluk yatırım bedeline sahip olan bu projeyle Nizip Belediyesi bir ilke daha imza atmış olacak. Kabul edilen projeyle ilçedeki kanalizasyon ve atık sularımız, bundan böyle arıtıldıktan sonra doğaya bırakılacak. Bu yatırımın Nizip için çok önemli bir başka kazanımı ise, içme suyu şebekesinin yenilenmesi olacaktır.''

Akdoğan, söz konusu yatırımın AB fonlarında faydalanılarak ilçeye kazandırılmasının sevindirici olduğunu ifade ederek, ''Biz bu projeyle Nizip'e sadece bir altyapı yatırımı değil, aynı zamanda milyonlar kazandırdık'' diye konuştu .