Konak Belediye Başkanı Tartan Açıklama Yaptı

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, EXPO çalışmalarının, tek kesime mal edilemeyeceğini, sonucun tüm kentin ortak başarısı olacağını söyledi.

Tartan, düzenlediği basın toplantısında, Konak Belediyesi'nin üç yıllık icraatlarını anlattı. Göreve geldikleri günden itibaren insani değerleri ön planda tutan bir yerel yönetim anlayışı sergilediklerini, kentin onurlu bir geleceğe kavuşmasına çalıştıklarını savundu.

Belediyelerin yetkilerinin daraltılması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Tartan, ''Yanlış yönetim anlayışının değişmesinde yarar görüyorum. Yerel yönetimlerin yetki sorunu konusunda kenti yönetenlerin iradesi ön plana çıkmalı. Yerel yönetimlerin, kimsenin kişisel hırslarına göre şekillenecek bir yapı olmadığını düşünüyorum'' dedi.

İzmir'in EXPO 2020 adaylığı çalışmalarının, İzmirlilerin ortak heyecanıyla şekillenmesi gerektiğine dikkati çeken Tartan, şöyle konuştu:

''EXPO çalışmaları, tek kesime mal edilemez, sonuç İzmirlilerin ortak başarısı olacaktır. EXPO komitesinin nasıl bir anlayışla şekillendiğinden emin değilim. Her görevin, iki dönemle sınırlı olmasından yanayım. Geçmişte, EXPO'da başarısızlık süreci yaşandı. Bugün, o dönemde görev alan isimler, komitede aynı noktalarda. Konak, İzmir'in merkezi. EXPO komitesinde, Konak, Balçova ve Seferihisar belediye başkanlarından en az birinin yer alması gerekirdi. Dil bilmeyen insanların, EXPO sözcüsü olarak ilan ediliyor. İnsanların, kent adına neler yaptığı çok iyi sorgulanmalı. İzmir, bunu başardığında, daha da ileri gidecektir.''

Tartan, EXPO adaylık sürecinde İzmir'in tanıtımına yönelik önemli faaliyetler sürdürdüklerini, çalışmalara destek sağlamayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi .