Doğu ve Güneydoğu Anadolu Mali Müşavirler Platformu

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Başkanı Nail Sanlı, Yeni Türk Ticaret Kanunu ile dünya markalarımızın olacağını söyledi.

Sanlı, Batman-Siirt Serbest Muhasebeciler Odası'nda düzenlenen ''Doğu ve Güneydoğu Anadolu Mali Müşavirler Platformu'' toplantısında, Yeni Türk Ticaret Kanunu'nu değerlendirdi.

Kanunun dünya markalarımızın oluşmasına büyük katkı sağlayacağını kaydeden Sanlı, kanunla Türkiye'nin çağdaşlaşması, uluslararası sermaye piyasalarında ki yerini alması açısından önemli olduğunu bildirdi. Kanunla şirketlerin üçüncü şahıslara, dışarıya, yatırımcılara, ortaklarına karşı daha şeffaf bir yapıya bürüneceğini anlatan Sanlı, Türk Ticaret Kanunu'nun bir reform olarak ortaya çıktığını ifade etti.

Sanlı, şöyle dedi:

''Yeni kanunla teknoloji çok rahat kullanılacak. Firmalarımız internet üzerinden bütün paydaşlarına, ticaret erbabına, yatırımcılara, çalışanlarına, üçüncü şahıslara karşı rahat edebilecek bilgiler de yayınlayabilecekler. Elektronik ortamda tüccarlar birbirlerine ihtarlar çekebilecekler. Bunlar gerekirse adli vakalarda ve yargıda belge olarak kullanılabilecek. Şirketlerimizin yapıları daha sağlam bir hale gelecek, daha anlaşılır mali tablolar yaratacaklar. Uluslararası arenada yabancı sermaye daha rahat ülkemize gelebilecek. Kurumsallaşmış şirket yapılarımız daha çok ortaya çıkacak. Yeni Türk Ticaret Kanunu ile dünya markalarımız olacaktır. Bu yüzden kurumsallaşma çok önem kazanmaktadır. Çok önemli tüccar, işadamı, holding ve firmalarımız var. Ama kurumsallaşma anlamında daha asırlık bir kuruluşumuz yok. İşte yeni kanun Türkiye ticaretini uluslararası pazara taşıyacaktır.''

Batman Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odası Başkanı M. Şah Ayaz da globalleşme ile küçülen dünyanın siyasi sınırları ortadan kaldırdığını ve dünya devletlerinin ortaya çıktığını belirtti.