Diyarbakır'da 1 Ayda 783 Kilo Esrar Ele Geçirildi

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün son 1 ayda düzenlediği 15 ayrı operasyonda783 kilo 700 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Diyarbakır'da 1 Ayda 783 Kilo Esrar Ele Geçirildi
Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği'ne bağlı ekipler tarafından uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik son bir ayda 15 ayrı operasyon düzenlediğini söyledi.

Sağlam, "Düzenlenen operasyonlarda toplam 783 kilo 700 gram kubar esrar ele geçirildi. Uyuşturucu madde sevkiyatında kullanılan 12 araca el konuldu. Olaylarla ilgili mahkemeye çıkarılan 25 kişi de tutuklandı'' dedi

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sağlam, "Terör örgütünün aktif olduğu yerde daha çok esrar ekiliyor. Örgüt, esrarın yüzde 10'u kadar pay alıyor. Daha çok Lice, Hani, Hazro ve Kocaköy'ün belli kesimlerinde esrar ekimi gerçekleştirilmektedir. Esrar nakliyatı yapanların il merkezlerine gelmelerini bekliyoruz. Şehir merkezinden geçmese bile başka ilin jandarması veya polisine yakalatıyoruz" diye konuştu .