Denizli Baro Başkanı İlhan, ''cumartesi Buluşmaları''na Konuk Oldu

Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, Basın İlan Kurumu Denizli Şube Müdürlüğü tarafından yerel ve ulusal medya temsilcilerine yönelik düzenlenen ''Cumartesi Buluşmaları'' etkinliğine konuk oldu.

İlhan, etkinlikte yaptığı konuşmada, Denizli Barosu'nun tarihçesini ve çalışmalarını anlattı.

Denizli Barosu olarak kadına ve aile bireylerine yönelik şiddetin önlenmesi projesi kapsamında çalışma yaptıklarını kaydeden İlhan, çağrı merkezi oluşturduklarını, merkezde çalışan meslektaşlarına eğitim semineri verdiklerini dile getirdi.

Konuyla ilgili kamuoyunu da bilgilendireceklerini dile getiren Müjdat İlhan, şunları kaydetti:

''Umarım bu konuda şu ana kadar şiddet anlamında yaşadığımız olumsuzluklar, biz bu hizmeti başlattıktan sonra azalır. Asıl hedefimiz şiddetin tamamen ortadan kaldırılması. Yani biz şiddet olsun da şiddet mağduruna yardım edelim düşüncesinden çok, şiddetin kaynağı ne ise onun ortadan kaldırılması düşüncesindeyiz. O yüzden de çalışmalarımız iki aşamada olacak. Hem şiddet anından itibaren şiddet gören mağdura yardım, hem de eğitimle şiddet oranını düşürmek.''

Basın İlan Kurumu Denizli Şube Müdürü Halit Peltek de yaptığı konuşmada, sivil toplum örgütlerinin yerel basına sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak, ''Tirajlar çok düşük. Bu tirajlarla gazetelerin içerik olarak kendini geliştirmesi zor'' dedi.