Sivas'taki Cinayetle İlgili İki Kişi Tutuklandı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde dün işlenen cinayetle ilgili iki kişi tutuklandı.

Sivas'taki Cinayetle İlgili İki Kişi Tutuklandı
Edinilen bilgiye göre, M.K.'nin (55) yatalak hasta annesi D. U.'nun bakım ihtiyacını kendi evlerinde karşılayan H.Y. ve kızı T. Y., kendileriyle aynı evde ikamet eden M. K. tarafından cinsel saldırı ve cinsel içerikli yazılara maruz kaldı. Bunun üzerine olayı öğrenen H. Y.'nin eşi M.Y. eve geldi. M.Y., evde görüştüğü M.K.'yi konuşmak için dışarı çağırdı. Taşköprü Mahallesi'nde bulunan mezarlıkta M.K.'nin, kızı T. Y. ile evlenmek istemesini söylemesi ile üzerine çılgına dönen M.Y., yanında götürdüğü nacakile M. K.'ye defalarca vurarak öldürmüştü

Cinayeti kısa sürede çözen polis ekipleri, Yanlızbağlar Mahallesi'nde ikamet eden M. Y.'yi yakalayarak gözaltına almıştı. Taşköprü Mahallesi'nde bulunan mezarlıkta işlenen cinayeti ayrıntılarıyla olay yerinde anlatan M.Y., suçunu itiraf etmiş ve M.K.'yi namus için öldürdüğünü söylemişti. Soruşturma kapsamında M.Y.'nin eşi H.Y., kızı T.Y. ve yeğeni D.A.'nın Suşehri Cumhuriyet Savcılığı'ndaki sorgularının ardından, M.Y. ve ona yardım ettiği iddia edilen yeğeni D.A., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Şebinkarahisar Cezaevine gönderildi.

Adliyeden çıkarılışı sırasında basın mensuplarının pişman mısın sorusuna zanlı M. Y., "Pişman değilim" şeklinde cevap verdi .