Rize İl Genel Meclis Başkanı Gültekin'in Açıklaması

Rize İl Genel Meclis Başkanı Hakan Gültekin, Başbakanın en fazla önem verdiği projelerden olan KÖYDES kapsamında köy yollarının yüzde 35'inin beton ve asfalt ile kaplandığını söyledi.

Gültekin, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, 2011 yılı bütçelerinin 21,5 milyon lira olduğunu, ayrıca 25 milyon lira da çeşitli kaynaklardan gelen paranın hizmetlerde kullanıldığını belirtti.

Kentte birçok kurumun yatırımcı kuruluşu olduklarını anlatan Gültekin, ''Bu kapsamda il genelinde çeşitli işler için 105 milyon liralık yatırım yapıldı. Geçen yıl uygulamaya başladığımız verimli olmayan birim müdürlükleri kapatılarak yerlerine daha verimli olabilecek birim müdürlüğü oluşturma çalışmalarımız sürüyor. Tüm ilçelerde de şantiyemiz olması ve olanların daha işlevsel hale getirilmesi içinde çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmamızı bu yıl tamamlayacağız'' dedi.

Araç ve yakıt takip sistemi oluşturulduğunu, ayrıca coğrafi bilgi sistemi çalışması yürüttüklerini ifade eden Gültekin, ''İl genelinde 5 bin 850 kilometre köy yolu ağımız var. Başbakanımızın en fazla önem verdiği projelerden olan KÖYDES kapsamında köy yollarımızın yüzde 35'i beton ve asfalt ile kaplandı. Ancak ana arter olarak baktığımızda bu rakam yüzde 90'lara çıkıyor'' diye konuştu.

Gültekin, bu yılın İl Genel Meclisi tarafından su yılı ilan edildiğini kaydederek, şunları söyledi:

''Köylerdeki içme sularımızın önemli bölümü, yeterli oranda sağlıklı değil. Su kaynaklarının daha sağlıklı hale getirilmesi için çalışma yürütüyoruz. Bu yıl bütçemizin önemli kısmını köylerimizin su kaynaklarının iyileştirilmesine ayıracağız. Derepazarı, İyidere ve Kalkandere ilçelerinin içme suyu yeterli değil. Bu ilçelere Varta Yaylası'ndan içme suyu getirmek için çalışma yapıyoruz.''

Gültekin, geçen yıl merkez ilçedeki köylerden haftada bir gün çöplerin toplandığını kaydederek, diğer ilçelerin köylerinden de çöplerin toplanmasını yönünde çalışma yaptıklarını söyledi.