Ortaca’da Kütüphaneleri En İyi Anlatan Öğrenciler Ödüllendirildi

Ortaca’da 48. Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen komposizyon, şiir ve afiş yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile en çok kitap okuyan öğrenci ve yetişkinler ödüllendirildi.

Ortaca’da Kütüphaneleri En İyi Anlatan Öğrenciler Ödüllendirildi
Ortaca Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen ödül törenine Kaymakam Mustafa Gürdal, İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Rübeyda Güler, Milli Eğitim bakanlığı emekli Başmüfettiş Şair Yadigar Sarı, Okul Müdürleri, Şair Birdal Can Tüfekçi, Şair Bayram Avcı, Tiyatro Sanatçısı Günay Turgut, Heykeltıraş Mustafa Demirtaş, Okul Müdürleri ve Komposizyon, Şiir ve Afiş Dalı’nda derece alan öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Kütüphane Müdiresi Nuran Gökçe,“Kitap okumak, bilmeyi öğrenmek; bilmeyi öğrenmek, öğrenmeyi bilmektir. Bunun yolu da okumaktır. Kütüphanemiz 1981 yılında beri aynı binada hizmet vermektedir. Kütüphanemizden öğrencilerin yanı sıra yetişkinlerde yararlanmaktadır. Ancak hizmet binamız artan Ortaca nüfusuna yetersiz gelmektedir. Bugün kütüphanemizde 9828 kitabımız ve 28 adet süreli yayın ile hizmet veriyoruz. 2011 yılı istatistik Sonucu 536 üyemiz olup, 8627 kişi kütüphanemizden faydalanmıştır. Yardımlarını ve desteklerine esirgemeyen Psikolog Semra Aksüyek, Yazar Mehmet Erdoğan’a ve Tansaş Markete, Söğütlü Markete, Alp Kırtasiye ve Gülşen Çiçekçiliğe huzurlarınızda teşekkür ederim. Kütüphanemizin gelişmesi ve daha iyi koşullarda hizmet vermesi için sizlerinde ilgi ve yardımlarınızı bekliyoruz” dedi.

Kütüphane Müdiresi Nuran Gökçe’nin konuşmasından Sonra yarışmada derece alan öğrenciler ise, yazdıkları kompozisyon, şiirleri okuyup, davetlilerden büyük alkış aldılar. Afiş yarışmasındaki öğrencilerde çizdikleri afişlerin önünde ödülleri verildi.

Ödül töreninden Sonra şairler ve araştırmacı yazarlar kendi hayat hikâyelerini anlatıp, yazdıkları şiirleri okudu.

Dereceye giren öğrencileri kutlayan Kaymakam Mustafa Gürdal ise; kütüphanenin belediye park alanında bulunan binaya taşınacağını söyledi.

Gürdal; kitap ücretlerinin daha önceki yıllara göre ucuz olduğunu, herkesin kitap okumasını ve alışkanlık haline getirilmesini isteyerek, “Burada emeği geçen herkese takdir edip, teşekkür ederim. Önce müjde haber ile başlayalım. Kütüphanemizin yeri Ortaca’ya yakışmıyor. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin sanata duyduğu il bu kütüphane yakışmıyor. İnşallah kısa bir zaman Sonra burası değişecektir. Eski Orman Lojmanların yani belediyenin yeni yaptığı çalışma ile ağaçlandırılıp, yeşillendiriliyor. Burada aileler gelip çay içebileceklerdir. Burada kitap okuyabilecek, hem spor yapabilecek. Son aşamaya geldi. Yeni kütüphane açılınca daha iyi bir yer olacaktır. Ücretsiz internete de girebilecekler, kitapta okuyabilecekler hem de oyun oynayabileceklerdir. Bunun müjdesini vermek istedim. Aslında Belediye Başkanı burada olsaydı bu müjdeyi o verecekti. Az kitap okuyoruz; her şeye para buluyoruz ama, kitaba verecek paramız yetmiyor. Eskisi gibi kitaplar çok pahalı değil herkes kitap alabilir, okuyabilir. Şu anda kütüphanemizde 10 bine yakın kitabımız var. İsteyen alıp, okuyabilir. Kitap okumak isteyen öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve vatandaşlarımız buraya gelip kitap okuyabilirler. Biz okuma alışkanlığını kazanamadık. Biz sadece çocuklarımızı eleştiriyoruz ama bizlere de görev düşmektedir. O çocuklara anne baba olarak yetiştirenler bizleriz” diye konuştu.