Kuaför Adayı Kursiyerler, Kimsesiz Yaşlıların Saç Bakımını Yaptı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Toplum Merkezi’nde kuaförlük eğitimi alan kadın kursiyerler, Güzide Bakımevi’ndeki kimsesiz yaşlılara saç bakımı yaptı.

Kuaför Adayı Kursiyerler, Kimsesiz Yaşlıların Saç Bakımını Yaptı
Toplum Merkezi’nde kuaförlük ve cilt bakımı eğitimi alan kursiyerler, bakıma muhtaç yaşlılara hizmet verilen Güzide Bakımevi’ni ziyaret etti. Kuaförler, Bakımevinde barınan yaşlı kadınların saçlarını kesip, fön çekti. Kuaförler ayrıca beraberlerinde getirdikleri çeşitli hediyeleri de saç bakımı öncesinde dağıtmayı ihmal etmedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in talimatıyla gerçekleştirilen saç bakımı etkinliğinde 20 kuaför, kimsesiz kadınların saçlarını kesti. Aldıkları eğitim kapsamında sosyal etkinliklere katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını dile getiren kuaförler,"Böyle bir vesileyle bakıma muhtaç büyüklerimizi ziyaret edip, gönüllerini alma imkanı bulduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Küçükler’e ve Toplum Merkezi’ne çok teşekkür ediyoruz." dedi.

BAŞKAN KÜÇÜKLER: GENÇ KIZLARIMIZA SORUMLULUK BİLİNCİ AŞILIYORUZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise Toplum Merkezi’nin, Erzurum’da sosyal belediyecilik anlamında yürütülen çalışmalara verilebilecek en güzel örneklerden birisi olduğunu söyledi.

Başkan Küçükler. kursiyerlere meslek öğretmenin yanında toplumsal sorumluluk duygusu aşıladıklarına da dikkat çekerek, "Biz Toplum Merkezimizde gençlerimize sadece meslek öğretmiyoruz, aynı zamanda sorumluluk bilinci de aşılıyoruz." ifadelerini kullandı. Küçükler, 2009 yılında hizmete açılan Toplum Merkezi’nde bugüne kadar 70 ayrı branşta mesleki eğitim kursu açtıklarının altını çizerek, bu kurslardan mezun edilen gençlerin sayısının ise 2 bini geçtiğini sözlerine ekledi.