Kahta Milli Eğitim Müdürü Kılınç, Ygs Tavsiyelerinde Bulundu

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, YGS sınavı öncesi düzenlediği başın açıklamasıyla öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Kahta Milli Eğitim Müdürü Kılınç, Ygs Tavsiyelerinde Bulundu
Zorlu maratonun ilk basamağı olan YGS sınavına sayılı saatler kala heyecanın doruk noktasında olduğunu ifade eden Kılınç," Bir yıl boyunca verdiğiniz emeklerin karşılığını alma zamanı geldi. Başarı için çok şey gereklidir ama bunların en önemlisi kendine güvendir. Başkalarının neler yaptığının farkında olmamız, çabalarını alkışlamamız, başarılarını takdir etmemiz ve arayışlarında onlara yardımcı olmamız gerekir. Hepimiz birbirimize yardım edersek herkes kazanır. Sizin başarılarınız bizim başarılarımızdemektir. Hepiniz kendinize inandığınız kadarsınız, önce kendinize inanıp, güvenin ve ben başaracağım deyin ki başarın.

Başarmak, inanmak ve istemek yolun yarısı değil tamamıdır. Kışın soğuğunu çekmeyen yazın tadına varamaz. Gayret ettiniz ve kazanacaksınız. Siz kendinize inanırsanız başkaları da size inanacaktır. Sevgili öğrenciler sınavlar hayatımızın önemli gerçeklerindendir ama asla bütün hayatımız değildir. İlk sına için çalışmalarınızın sonuna geldiniz.

Yarın hatırlatma kağıtlarınızı gözden geçirin. Stresli ve yorucu faaliyetlerden uzak durun. Sınavla ilgili evrak ve malzemelerinizi hazırlayın. Ağır yemeklerden kaçının ve vaktinde yatmaya çalışın. Sınav sabahı mümkünse bir duş alın. Sınav sabahı mutlaka kahvaltı yapın, üzerinize kendinizi rahat hissedeceğiniz kıyafetler giyinin. Sınav yerine bir saat önce ulaşın. Sınav anında olumsuz düşüncelerinizden kurtulun. Kodlamalara dikkat edin. Kitapçığı hızlıca gözden geçirin. Gruplayarak işaretleme yapın. Busize en az 20 dakika kazandıracaktır. Bugünden itibaren dinlenmeye ve heyecanınızı yenmeye çalışın" diye konuştu.

Velilere de tavsiyelerde bulunan Kılınç, "Tabi bu yolda en büyük görev siz değerli velilerimize düşmektedir. Çocuklarımızın desteğe ve morale ihtiyacı var. Sınav anına kadar onları çok sevdiğinizi, ellerinden geleni yaptıklarını, onlara güvendiğinizi ve her koşulda arkalarında olduğunuz mesajını iletin. Kendilerini güvende hissetmelerine yardımcın olun. Sevgili öğrenciler, olumsuz bütün düşüncelere ve korkulara kapılarınızı kapatın. İç sesinize kulak verin. Kendinize başkaları yapabildiyse bende yapabilirim, kazanacağım deyin. Küçük hayaller peşinde koşmayın. En iyisi, en mükemmeli için çabalayın. Eğer ağaca çıkmak istiyorsanız, yıldızlara çıkmaya niyet edin, başaracaksınız. Kısacası hedefiniz ne kadar büyük olursa kazancınız da o kadar büyük olacaktır. Zirvede her zaman bir kişiye daha yer vardır. O kişi sizsiniz. Unutmayın her şey sizinle başlar.Yarınlarımız olan siz sevgili öğrenciler başaracağınızı biliyorum ve hepinize başarılar diliyorum. Unutmayın ki hiç kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanmamıştır" dedi.