Bergama Belediye Başkanı Gönenç 3 Yıllık İcraatları Değerlendirdi

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç düzenlediği basın toplantısında üç yıllık icraatlarını anlattı

Gönenç, Haluk Elbe Salonunda düzenlediği basın toplantısında, kentte yol, su hizmetlerinin yanı sıra kültür, sosyal, sanat ve spor konularında gerçekleştirilen hizmetleri anlattı.

Sağlıklı bir yaşam için yeşil alan ve parklar ile köprü ve menfezleri hizmete soktuklarını, sarı çizgi uygulamasıyla kaldırım işgallerine sınır getirdiklerini, yol kaldırım ve restorasyon çalışmalarıyla kentin yepyeni bir çehreye kavuştuğunu ifade eden Gönenç, Bergama Kültür Merkezi, eski Sümerbank Tekstil Fabrikası yerine yeni kurulacak meslek yüksekokulu ile teknolojik sera alanı ve atık su arıtma tesisi, katı atık bertaraf tesisi ve kapalı pazaryeri projeleriyle ilgili bilgi verdi.

Kültür Merkezi projesiyle 20 yıllık bir hayalin gerçeğe dönüştüğünü, tarihi Ilıca havuzunun yeniden canlandırıldığını belirten Gönenç, Bergama'nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne aday olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Hem arkeolojik hem de kentsel sit özelliğine sahip çok katmanlı bir yapıdaki Bergama'nın adaylığı çok önemli. Bu kapsamda çalışmalarımızı hızla yürütüyoruz. Adaylık yolculuğumuz ulusal anlamda da dikkatleri Bergama'ya çekiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı da süreci yakından takip ediyor. Bergama'nın listede yer alması kentin hak ettiği turizm değerine kavuşmasına imkan sağlayacaktır.''

1937 yılından beri aralıksız düzenlenen Uluslararası Bergama Kermesi'nin 75. yılının özel bir program ile kutlandığını kaydederek, ''Geçtiğimiz yıl kermes yaklaşık bir ay süren dopdolu bir programla gerçekleşti, Türkiye'nin seçkin sanatçıları Bergamalılarla buluştu. Kermes'in tarihini bir kitapla anlattık. Bu yıl da coşkuyla kutlanması için çalışmalarımız sürüyor.''

Gönenç, üç yılda gelirleri arttırıp giderleri kıstıklarını belirterek, ''Fazla borçlanmadan, öz kaynaklarımızla çalışmalarımızı yürüttük. Şeffaf belediyecilik anlayışını önemsediklerini ve kamuoyu ile paylaştık'' dedi.