Suriye'nin BM Temsilcisi Caferi:

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşşar Caferi, BM Genel Kurulu'nda kabul gören ve uygulamaya konulan karar tasarılarının ülkedeki gerginliği tırmandırdığını belirtti.

BM Genel Kurulu oturumunda konuşma yapan Beşşar Caferi, 'Suriye hakkında kabul edilen ve uygulamaya konulan kararlar çözüme ulaşmak yerine ülkedeki gerginliği tırmandırmıştır. Genel Sekreter'in sunduğu beyanlar Suriye'deki durumu çözümsüzlüğe götürmektedir. BM'nin kurucu ülkelerinden biri olan Suriye hakkında sert bir üslubun kullanılması beni şaşırtmaktadır. Suriye'ye karşı başlatılan bu kampanya bazı ülkelerde ikamet eden muhalifler tarafından hazırlanmış raporlara ve görüşlere dayandırılmaktadır. Vebu çok anlamsız ve mantıksıdır. Bu ülkelerde yaşayan muhalifler ve bu kişilere destek çıkan ülkeler Suriye'de yönetimin dışında devleti değiştirmek çabası içindedir 'dedi

Öte yandan; geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, Suriye'de Beşşar Esad rejiminin insan hakları ihlallerini kınayan ve ülkedeki şiddetin derhal sona ermesini isteyen karar tasarısını 137 oyla kabul etmişti.
Kaynak: İHA