'çete' Operasyonunda 4 Kişi Tutuklandı

İzmir'de, bazı işadamlarından tehdit ve şantajla para istedikleri iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 10 kişiden 4'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, bazı işadamlarının kendilerinden tehdit ve şantajla para istendiği yönündeki şikayetleri üzerine, savcılık talimatıyla başlattığı çalışma kapsamında gözaltına aldığı T.Ü, eşi A.Ü, M.Ü, H.A, C.Ç, V.K. ve Y.G'nin aralarında bulunduğu 10 kişinin sorgularını tamamladı. İzmir Adliyesi'ne gönderilen zanlılardan 5'i savcılık sorgularının ardından, 1'i ise çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı. T.Ü, H.A, C.Ç.ve Y.G. ise, ''Suç örgütü kurmak, tehdit, şantaj, darp, sahtecilik'' suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi

Konuyla ilgili olarak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, savcılık talimatıyla soruşturma başlatmış, yapılan operasyonda tabanca, av tüfeği, kelepçe, 3 telsiz ile sahte MİT ve emniyet müdürü kimlikleri ele geçirilmişti.
Kaynak: İHA