Bakan Şimşek, İzmir Temaslarını Twitter'da Paylaştı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İzmir temaslarını Twitter hesabında takipçileriyle paylaştı.

Şimşek, ''İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bütçeden aktarılan payın İzmir'de toplanan vergilere oranı 2002'de yüzde 3,5 iken, 2011 yılında yüzde 4'e yükseltilmiştir'' dedi.

Bakan Şimşek, Hilton Oteli'nde İzmir'in önde gelenleri ve en yüksek vergi ödeyen 50 iş adamıyla bir araya geldi. Hilton Otelinin salonunda düzenlenen yemeğe katılan Bakan Şimşek, İzmir'de ilk 10 giren vergi rekortmenlerine günün anısına ödül verdi. İzmir Ticaret Odası Genel Kurul Başkanı Ekrem Demirtaş'ın başkanlığında düzenlenen yemekte, gelir vergisini ödeyen iş adamları, ödüllerini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten aldı. Şimşek, programın ardından İzmir'deki temaslarını Twitter hesabında paylaştı. Bakan Şimşek, 'İzmir'in insana yaşatabileceği en rutin sürprizin bahardan kopup gelen güzel havası olduğunu ' belirtti. Bakan Şimşek, ''Ege'nin incisi İzmir'i, gün boyu pırıl pırıl güneşi, sıcak insanları ve sakin yaşantısıyla bir kez daha büyüleyici buldum'' dedi.


Bakan Şimşek, twitterdeki hesabında şunları paylaştı: ''Yaklaşık bir yıl önce çok kısa bir program için gelmiştim. Ancak İzmir'i ziyaret edemiyorum diye sürekli sitemlerle karşılaşıyordum. Bugün bu hasreti gidermek, hem de bazı etkinliklere katılmak amacıyla İzmir'de olmak gerçekten güzeldi. İzmir Ticaret Odası bizi çok sıcak karşıladı, orada vergi rekortmenleri ödül dağıtım toplantısına katılma sözü verdim. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştum. Maşallah hepsi zeki ve meraklı arkadaşlar. Yazarken gelen twitleri de okuyorum, Ekonomi Üniversitesi'nden hiç kimse yok burada galiba :) İzmir Ekonomisi ve Gelecek Vizyonu konulu bir konferans verdim. 2050 yılında global ekonomide Türkiye'nin konumu üzerine fikir jimnastiği yaptık, çok faydalı olduğunu tahmin ediyorum. İzmirlilerde hep itilmişlik, ötelenmişlik ve geri bırakılmışlık duygusunun hakim olduğunu, ancak son dönem hükümetlerimiz nezdinde bu havanın ciddi bir şekilde değişmeye başladığının da kabul gördüğünü müşahede ettim.'' Bakan Şimşek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Expo için büyük mücadele verdiğini ve heyecan duyduğunu vurguladı.

Bakan Şimşek, takipçilerine şunları da yazdı: ''İki kıymetli Bakanımızın İzmir'den milletvekili seçilmesi ve orta uzun vadede İzmir'le ilgili olarak ajandamızda çok önemli projelerin var olması bu kente duyduğumuz ilgi ve muhabbetin önemli işaretlerinden biridir. Sonuçta makro düzeyde eğitim, sağlık ve alt yapı yatırımlarında İzmir'in öbür kentlerimizden asla bir farkı yoktur. Bu arada İzmir'e yapılan yıllık kamu harcamaları 2002 yılında yaklaşık 160 milyon TL iken 2011 yılında bu miktarı neredeyse 1 milyara çıkarttık. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bütçeden aldığı yıllık yaklaşık 1,1 milyar pay ile İstanbul ve Ankara'dan sonra 3'üncü sırada olduğunu biliyormuydunuz? İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bütçeden aktarılan payın İzmir'de toplanan vergilere oranı 2002'de yüzde 3,5 iken, 2011 yılında yüzde 4'e yükseltilmiştir. İzmir'in denizi de, sokağı da, insanı da, bundan sonra hizmet kokacak inşallah. Bizim tek kokumuz, tek denizimiz, tek düşüncemiz, tek hedefimiz hizmettir, vatan ve millet aşkıdır. Cuma namazını Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç'la Hisar Camii'nde kıldık. Cemaatin ilgisi, muhabbeti ve teveccühü çok güzeldi. İzmir'le ilk karşılaşmam 1980'li yılların sonuna dayanır. Yıllarca aklımda bu denli olumlu bir iz bırakması boşuna değilmiş doğrusu. Bundan sonra daha sık İzmir'e gelmeye çalışacağım. Kordon'da da 5 çayında buluşuruz umarım :) iyi geceler.''