Sulakyurt'ta Liseler Arası Ödüllü Bilgi Yarışması

Sulakyurt ilçesinde liseler arası para ödüllü bilgi yarışması düzenlendi.

Sulakyurt Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve sponsorluğunu Sulakyurt Belediyesi'nin üstlendiği yarışmaya, Sulakyurt Hakim Mehmet Çakıoğlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile Çok Programlı Lise'nin son sınıf öğrencilerinden 6 öğrenci katıldı.

Öğrencilere, jüri tarafından genel kültür, Türkçe, Matematik, Tarih ve Coğrafya sorularından toplam 20 soru yöneltildi.

İlk 3'e giren Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden 20 sorudan 18'ine doğru cevap veren Acil Tıp Teknisyenliği Bölümü 12. sınıf öğrencisi Kübra Şenocak birinci, 15 doğru cevap veren Hemşirelik Bölümü 12. sınıf öğrencisi Müjdenur Ereli ikinci, 14 soruya doğru cevap veren aynı sınıftan Gizem Sadakat ise üçüncü oldu.

Yarışmaya gözlemci olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Yıldırım, Belediye Başkanı Ali Şahin, Şube Müdürü Melih Ayata, okul müdürleri ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Yıldırım, yaptığı konuşmada, bu tür yarışmalar vesilesiyle öğrencilerin çeşitli konularda kendilerini yetiştirdiklerini ifade ederek, ''İlçemizde düzenlemiş olduğumuz bilgi yarışmasına katılan öğrencilerimizden 3 öğrencimiz dereceye girdi. Öğrencilerimizi Belediye Başkanımız ödüllendirdi. Yarışmada öğrencilerimiz büyük gayret gösterdiler. Yapmış oldukları hazırlık sayesinde 1 Nisan'da yapılacak olan YGS sınavına da bir ön hazırlık oldu. Bu tür yarışmalar öğrencilerde araştırma ve öğrenme becerilerine de katkı sağlamaktadır'' dedi.

Başkan Şahin de, dereceye giren öğrencileri kutladığını belirterek, belediye olarak öğrencilerin her zaman yanında olduklarını ve gereken destekleri bundan sonra da vereceklerini söyledi.

Şahin, ''Öğrenciler birbirleriyle yarışarak sorulara daha fazla doğru cevap verenler dereceye girme imkanı elde ettiler. Belediye olarak öğrencilerimize her yönde destek vermeye devam edeceğiz. Öğrencilerin almış oldukları ödüllerin yanında başarılı olmaları onları, önümüzdeki günlerde girecekleri sınavlara motive etmek açısından faydalı oldu. Öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum'' diye konuştu.

Yarışmada birinci olan öğrenci 600 lira, ikinciye 400 lira, üçüncüye de 250 lira para ödülü verildi.

Dereceye giren öğrencileri başarılarından dolayı Okul Müdürü Ali Türkmen ile öğretmenleri ve arkadaşları tebrik etti .