''Köy İlköğretim Okullarındaki Çocuklarda Kent Kültürü Bilinci Oluşturma Projesi''

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç öncülüğünde Şanlıurfa İli Kültür Eğitim, Sanat ve Araştırma Vakfı tarafından başlatılan ''Köy ilköğretim okullarındaki çocuklarda kent kültürü bilinci oluşturma projesi'' kapsamında köy ve beldelerde eğitim alan öğrencilere, gruplar halinde kentin tarihi ve turistik mekanları gezdiriliyor.

Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında bugün kent merkezine getirilen 90 kişilik Konuklu İlköğretim Okulu öğrencileri, şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra öğle yemeğinde Vali Güvenç ile özel bir konukevinde bir araya geldi.

Vali Güvenç'i davul zurna eşliğinde halay çekerek karşılayan öğrencilere, bir süre Güvenç de eşlik etti.

Daha sonra ikram edilen yemek öncesi bir konuşma yapan Vali Güvenç, yoğun bir eğitim dönemi geçiren öğrencilerin; dinlenmeye, eğlenmeye ve şehri tanımaya da ihtiyacının bulunduğunu belirtti.

Vali Güvenç, çocuklara şehrin tanıtılması amacıyla çeşitli proje ve programların hazırlandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''ŞURKAV tarafından hazırladığımız program ile toplam bin çocuğumuzu köylerinden alacağız bir gün boyunca ilimizi gezdireceğiz, tarihi mekanlarımızı gezecek, görecekler. Onları ağırlayacağız ve tekrar köylerine dönecekler. Böylece doğdukları yeri yaşadıkları yeri Urfalı olmayı daha iyi anlayacaklar, tanıyacaklar birbirleriyle kaynaşacaklar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çünkü bunun için kaynak ve zaman ayırıyorlar. Çocuklarımızın projeyle mutlu olduğunu görmek beni de sevindiriyor.''

Yemeğin ardından bir süre öğrencilerle sohbet eden Vali Güvenç, öğrencilere geziye gösterdikleri ilgi dolayısıyla da teşekkür etti.

Söz konusu proje kapsamında 10 gün boyunca sürecek gezilerde, Şanlıurfa merkeze bağlı 12 köy ve beldede bulunan ilköğretim okullarının 8. sınıfında okuyan bin öğrenci dahil edildi.

Öğrenciler program dahilinde; Arkeoloji Müzesi, Kurtuluş Müzesi, El Sanatları Müzesi, Mutfak Müzesi, Müzik Müzesi, Haleplibahçe Mozaikleri, Balıklıgöl Yerleşkesi ile tarihi çarşı ve sokakları gezecek .