Bozüyük'te ''40 Hadisi Ezberden Güzel Okuma'' Yarışması

Bozüyük Müftülüğü tarafından Kur'an kursu öğrencileri arasında ''40 Hadisi Ezberden Güzel Okuma'' yarışması yapıldı.

Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, Belediye Düğün Salonu'ndaki yarışma öncesi yaptığı konuşmada, zor ve sorumluluk gerektiren bir görevi yürüttüğünü söyledi.

Sosyal çalışmalara büyük önem verdiklerini dile getiren Berberoğlu, ''Aç ve açık bir tek hanemizi koymadık. Bir tane çocuğu delik ayakkabıyla ve kabansız okula göndermedik. Eğer gittiyse, bizim gözümüzden kaçtıysa, bu başta personelimin, daha sonra müdürlerimin, amirlerimin, cami imamlarımın, okul müdürlerimin, mahalle muhtarlarımın ve en sonunda sizlerin suçudur. Çünkü ben bütçemi açtım. 'Fakir, garip insanlar için ne olursa limit yok' dedim. Herhangi bir ücret konusunda kısıtlama yok, onlar muhtaç olmasın'' dedi.

İlçe Müftüsü Burhan Çakır ise 40 Hadisi ezberlemenin önemli olduğuna dikkati çekerek, ''Bir Hadiste, 'Her kim ümmetim için diniyle ilgili 40 Hadis ezberlerse, Allah onu alimlerle haşredecektir' deniliyor'' diye konuştu.

Daha sonra gerçekleştirilen yarışmada, Kumral Abdal Kur'an Kursu öğrencisi Ayşe Özay birinci, Yeni Mahalle Kur'an Kursu öğrencisi Ayşe Kale ikinci, Cihangazi Kur'an Kursu öğrencisi Esra Polat üçüncü oldu .