Türkiye’deki 181 Tıbbi Alet Firmasının 36’sı Samsun’da

İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, “Tıbbi aletler alanında ülkemizde bulunan 181 firmanın 36’sı Samsun’da mevcuttur” dedi.

Türkiye’deki 181 Tıbbi Alet Firmasının 36’sı Samsun’da
Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu ve KASİAD Gıda Komitesi üyeleri Samsun İl sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu’nu makamında ziyaret etti.

KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu, “KASİAD olarak kentteki kamu kurumları temsilcilerini ziyaret ederek, Samsun için birlikte neler yapabiliriz, ortak nasıl bir sinerji oluştururuz, Samsun’u daha ileriye nasıl götürürüz onları konuşuyoruz. İl Sağlık Müdürümüzle de bu konuları konuştuk. Kendisinden Samsun’un sağlık potansiyeli hakkında bilgiler aldık” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu da Samsun’da, sağlık sektöründeki kamu ve özel yatırımlarının zenginleştiğini ve tıbbi alet üretiminde ülke genelinde merkez konuma gelmiş bir il olduğunu belirterek, “Ancak bu potansiyelin kullanılması için ilimizdeki sağlık sektörünün tüm taraflarının fikir, eylem ve hedef birliğinin sağlanması gerekmektedir. Bu birlikteliğin sağlanmasında nihai hedef ilimizin bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda bir sağlık merkezi olmasıdır. Bu hedefe ulaşılabilmesi için ilimizdeki özel sağlık yatırımcılarımızın daha büyük sağlık yatırımlarına imza atmalarının yanı sıra ulusal ve uluslararası büyük sağlık yatırımcılarının ilimizi tercih etmelerinin sağlanması gereklidir. Bu doğrultuda özel sağlık yatırımları Samsun’da hızla artmakta olup, ayrıca ulusal hastaneler zinciri olan sağlık yatırımcılarının ilimize yönelik çalışmaları da artarak devam etmektedir. Tıbbi aletler alanında ülkemizde bulunan 181 firmanın 36’sı ilimizde mevcuttur. Samsun, tıbbi aletlerin alt sektörü olan cerrahi aletler sektöründe dünya’da üçüncü kümelenme merkezidir” şeklinde konuştu.

YENİ TAŞRA TEŞKİLATI
Kasapoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Dönüşüm Projesi’nin son ve belki de en büyük ayağı olarak bir yeniliğe daha imza atmaktadır. Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı tamamen yeniden yapılanmaktadır. Merkez teşkilatımız yeniden oluşturulan genel müdürlüklerin yanı sıra bağlı kuruluşlarla farklı bir yapıya bürünürken, taşra teşkilatında da her ilde kurulan İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Sekreterliği ile hem birinci basamakta hem de ikinci basamakta yeniden teşkilatlanma oluşturulmuştur. Nihai amacımız temel sağlık hizmetleri ve hastane hizmetlerindeki kaliteyi daha da artırarak halen yüzde 76.3 olan hasta memnuniyetini çok daha yukarılara çekebilmenin yanı sıra kaynakların verimli şekilde kullanılması ve kaliteden ödün vermeden tasarruf yapılabilmesidir.”