Numan Kurtulmuş: 'Türkiye'de Hükümet İstese Dahi Kriz Çıkartamaz'

HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Kurtulmuş, "Türkiye'de hükümet istese dahi kriz çıkartamaz.Çünkü, Türkiye'nin içinde bulunduğu kültürel ve stratejik şartlar, bölgedeki karışıklıklar Türkiye'nin bir ekonomik krize doğru gitmesine mani oluyor" dedi.

Numan Kurtulmuş: 'Türkiye'de Hükümet İstese Dahi Kriz Çıkartamaz'
Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Kırklareli'de ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel'i ziyaret eden Kurtulmuş, ziyarette hazır bulunan oda başkanları ile görüşerek kendilerinden bölgenin sorunlarını hakkında bazı bilgiler aldı. Genel Başkan Kurtulmuş, ziyarette bir konuşma gerçekleştirdi. Türkiye'nin önümüzdeki dönemde birikmiş sorunlarını çözebilmesi gerektiğini belirten Kurtulmuş, bunun için siyasetin önünde çok ciddiimkanlar olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, Türkiye'de siyasetin önce üslubunu düzeltmesi gerektiğini belirterek, "Kavgayı, gürültüyü bir kenara bırakarak, Türkiye siyasetinin birikmiş sorunlarını çözecek performansı göstermesi gerektiğini ifade ediyoruz. HAS Parti olarak baştan itibaren de en çok üzerinde durduğumuz hususlardan birisi budur" diye konuştu.

Ziyaretin ardından Ticaret Borsası Salonu'nda kısa bir söyleşi yapan Prof. Dr. Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Türkiye'deki temel sorun, Türkiye'deki siyasal sistem ile halkın farklı kesimleri arasındaki anlaşmazlık ve uzlaşmazlıktır. Öncelikli olarak Türkiye'de bunun ortadan kaldırılması gerekir. Devlet ve millet kaynaşmasının temin edilmesi gerekir. Bunun içinde kayıtsız şartsız milletin yegane temsilcisi olduğu bir siyasal sistemin kurulması şarttır. Türkiye'de ekonomi rakamsal olarak gelişiyor, ancak büyüyor ama halka paylaşım açısından adaletli değil. Büyüklerin daha çok büyüdüğü, küçüklerin giderekezildiği, orta direğin yok olduğu bir ekonomi sistemi ile karşı karşıyayız. Bunun nedeni yanlış bir ekonomi modelinin uygulanmasıdır. Bu modelin değiştirilerek Türkiye'de üretimi, istihdamı ve ihracatı esas alan yeni bir ekonomik sistemin kurulması mecburiyeti vardır. Türkiye'de hükümet istese dahi kriz çıkartamaz. Çünkü, Türkiye'nin içinde bulunduğu kültürel ve stratejik şartlar, bölgedeki karışıklıklar Türkiye'nin bir ekonomik krize doğru gitmesine mani oluyor. Sürekli dışarıdan gelen sıcak para ve bupara son zamanlarda azaldı. Gelen bu sıcak para, Türkiye üzerinde bir takım büyük ekonomik güçlerin faaliyetlerini sürdürüyor. Kalıcı bir ekonomik istikrara kavuşa bilmemiz için üretiyor olmamız lazım. Gençlerimizin istihdam ediliyor olması lazım. Tüm üretilen mallarımızın dünya sisteminde rekabet ederek satabilmemiz lazım. Bunu sağlayacak bir ekonomik programda kurulmak durumundadır. Bu iki meseleyi Türkiye'nin ana meseleleri olarak görüyoruz. İnşallah bu noktada mevcut uygulamalardan daha ileride, dahademokratik, daha katılımcı bir sürecin başlamasını ümit ediyoruz. "