Vardan: 4+4+4 Sistemi Ara Eleman Sıkıntısının Önüne Geçecek

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, eğitimde 5+3 uygulaması nedeniyle ara eleman sıkıntısı çekildiğini, 4+4+4 sisteminin bu sıkıntının önüne geçeceğini söyledi.

Vardan: 4+4+4 Sistemi Ara Eleman Sıkıntısının Önüne Geçecek
MÜSİAD Antalya Şubesi üyeleri tarafından 65 günde yapılan 3 derslikli ana sınıfı, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Antalya Şube Başkanı Abdullah Aykut, resmi kurumların temsilcileri ve MÜSİAD üyelerinin katılımıyla resmen açıldı. MÜSİAD Genel Başkanı, açılış öncesi basın mensuplarının bugün Meclis’te görüşülecek olan 4+4+4 sistemiyle ilgili sorularını cevapladı. Türkiye’nin 2023 vizyonunda ifade edilen dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmesi için önünde bulunan 6 ülkeyi ekonomik olarak geçmesi gerektiğini belirten Vardan, bunun için kamu, yargı ve eğitim reformlarının şart olduğunun altını çizdi. Eğitimde 5+3 uygulanması nedeniyle ara eleman sıkıntısı çekildiğine dikkat çeken MÜSİAD Genel Başkanı, yeni sistemin bunun önüne geçmesini beklediklerini kaydetti.

Vardan, dershanelerin liseye dönüştürülmesi ve üniversite sınavının kaldırılmasına ilişkin bir soruya da, “Eğer mevcut sistem yeterli, liseler yeterli ise neden dershanelere ihtiyaç var? Bunun sorgulanması lazım. Şahsi kanaatim ‘Sayın Başbakan’ın yaptığı dershaneler kapatılacak’ açıklaması bugünden yarına değil, belli bir plan ve süreç dahilinde olacaktır. Sonuçta çağın şartları ve hakkaniyet ilkesi neyi gerektiriyorsa, onun arkasında oluruz.” karşılığını verdi. Açılış öncesi anaokulu öğrencileriyle de sohbet eden Vardan, çocuklara gelecekle ilgili çeşitli sorular yöneltti. MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, açılış konuşmasında MÜSİAD olarak eğitimi ve özellikle de okul öncesi eğitimi çok önemsediklerinin altını çizerek, başta MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Abdullah Aykut olmak üzere tüm üyeleri kutladı. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da okul öncesi eğitimin önemine işaret ettiği konuşmasında böyle güzel bir eseri çok kısa sürede Antalya Milli Eğitimi’ne kazandıran MÜSİAD’a teşekkür etti .