I.Murad Hüdavendigar'ın Sanduka Örtüsü 2012'de Tamamlanacak

Yapımına, 2011 yılı Eylül ayında Bursa Olgunlaşma Enstitüsü'nde başlanan I. Murad Hüdavendigar sanduka örtüsü çalışmalarını yerinde inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, “Burada muhteşem bir el sanatına tanık oldum.” dedi.

I.Murad Hüdavendigar'ın Sanduka Örtüsü 2012'de Tamamlanacak
Olgunlaşma Enstitüsü tarafından 2012 yılı içerisinde tamamlanacak olan I. Murad Hüdavendigar sanduka örtüsünün hat motifleri, ünlü hattat Hüseyin Kutlu tarafından hazırlanırken, işlemeleri de enstitüde tamamlanacak. Yaklaşık bir yıllık çalışma sonrasında sanduka örtüsü 35 bin TL’ye mal olacak.Proje kapsamında, Olgunlaşma Enstitüsü yetkilileri ile Kültür ve Turizm Daire Başkanı Mustafa Muharrem Tüfekçi’den bilgi alan Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik, “I. Murat Hüdavendigar’ın türbesi için yapılan örtünün çalışmalarını yerinde görmek için buradayız. Arkadaşlarımız çok güzel bir iş ortaya koymuşlar. Daha öncesinde de Orhangazi türbesinin sanduka örtüsünü yaptılar.” şeklinde konuştu.

Muhteşem bir el sanatına tanık olduklarını dile getiren Bilal Çelik, “Bunun planlama safhası, projelendirme safhasını düşünecek olursak yaklaşık iki yıllık bir çalışma. On bayan arkadaşımız el emeği, göz nuruyla ortaya ecdadımıza yakışan, Bursa’mıza yakışan güzel bir sanat eserini kazandırmış olacaklar.” diye konuştu.

Emeği geçen herkese teşekkür eden Çelik, şunları söyledi: “Biz şu zamanda bu topraklar üzerinde yaşıyorsak, bu toprakları bize miras bırakan atalarımıza karşı vefa borcumuz var demektir. Ceddimizden bizlere kalan her türlü hatırayı en iyi şekilde muhafaza etmek zorundayız. Bu vefa duygusunun bir göstergesi olarak Bursa’da kabri bulunan Osmanlı padişahlarının türbeleri en güzel şekilde restorasyonu, hem de çevre düzeni temizliği ve diğer hizmetlerini en iyi şekilde yapmakla mükellefiz.”Özel İdare olarak işin maddi tarafını karşıladıklarını anlatan Bilal Çelik, “Ama sanatçı olmadan sanatın ortaya çıkması mümkün değil. Ne kadar maddi imkânınız olursa olsun, eğer sanatı yapacak insan bulamazsanız, bu işin bir anlamı olmuyor. Arkadaşlarımızın bu bakımdan yaptıkları iş her türlü takdire şayandır.” dedi.