2012 hac kayıtları 27 Mart-12 Nisan tarihleri arasında

Bayburt Müftüsü Kemalettin Aksoy, 2012 hac kayıtları 27 Mart-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirileceğini bildirdi.

Aksoy, yaptığı açıklamada, 2012 yılı hac kayıtlarının bugün başladığını, kayıtların 12 Nisana kadar kayıt yeniletme ve ilk defa kayıt yaptırma şeklinde yapılacağını belirtti.

Aksoy, 2011 yılında kuraya katılıp da hacca gidemeyenlerin kayıtlarının Başkanlık tarafından otomatik olarak yenileneceğini ifade eden Aksoy, ''Kayıtların yenilenip yenilenmediği 'https://hac.diyanet.gov.tr' adresindeki Durum Sorgulama Menüsü'nden kontrol edilebilecek. Durumunda değişiklik yapmak isteyenler müftülüğümüze başvurarak işlemlerini yaptırabilecek. Durumunda herhangi bir değişiklik yapmak istemeyenlerin kayıtlarıyla ilgili herhangi bir işlem yaptırmalarına gerek olmayacak'' dedi.

Bu yıl ilk kez kayıt yaptıracak olanların Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Asya Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası ve Akbank'tan istedikleri birine ön kayıt ücreti yatıracağını kaydeden Aksoy, ''Hacca götürülmek istenilen çocukların ön kayıtlarının yapılabilmesi için ön kayıt ücretinin yatırılmış olması gerekiyor. Ön kayıt ücreti yatırıldıktan sonra, müracaatlar Başkanlığın internet adresinden elektronik ortamda veya müftülüklerden temin edecekleri form dilekçesi ile doğrudan müftülüklere yapılabilecek'' diye konuştu.

Müftülüklere doğrudan form dilekçe ile müracaat edenlerin, nüfus cüzdanı fotokopisi ile banka dekontunu dilekçeye mutlaka eklemeleri gerektiğini belirten Aksoy, şunları söyledi:

''Müftülükler müracaat edenlere, kayda aldıkları dilekçenin bir fotokopisini verecek. Daha önce hacca gidenlerin ve yine daha önce vekaleten hacca gittiklerini belirterek bu defa kendi adlarına hacca gitmek veya bir başkasının yerine vekaleten hacca gitmek isteyenlerin müracaatları da kabul edilmeyecek. Hacı adayları, müracaat form dilekçesinde yer alan hac kategorilerinden hangisini tercih ettiğini, fiyat ve süreyi de dikkate alarak mutlaka işaretleyecek.''

Aksoy, kura tarihinin ilerleyen günlerde bildirileceğini kaydetti.