Antalya Valisi Altıparmak'ın Açıklaması

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, sahte alkolle yakalanan kuruluşları afişe edeceklerini bildirdi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen İlçe Değerlendirme Toplantısı'na katılan Vali Altıparmak, geçen yıl turizm sezonunun iyi geçtiğini, 2012'nin de iyi geçmesi için ciddi tedbirler almak zorunda olduklarını söyledi.

Bölgede sahte ve kaçak alkole karşı dikkatli olmak gerektiğini vurgulayan Altıparmak, ''Antalya'nın ismi asla bu konuyla anılmamalı. Sahte alkolle yakalanan kuruluşların adı afişe olacaktır'' dedi.

Altıparmak, turizmde sahte ürün ve hanutçuluk konularına da izin verilmemesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Türk gibi güvenilir ürünler satmalıyız. Turist, diyebilmeli. Bunu yapmazsak bindiğimiz dalı keseriz. Altın yumurtlayan tavuğu keseriz. Jandarma, emniyet, Sosyal Güvenlik Kurumu, vergi dairemiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız dikkatli olsun. Bir esnafımızın yanında bir kişi çalışıyor ve hanutçuluk yapıyorsa, sosyal güvenlik kaydı var mı, vergi kaydı var mı, kaçak mı çalışıyor ona bakacağız. Oranın adına çalışıp hanutçuluk yapıyorsa, oranın personelidir diye o işyerine kaçak işçi çalıştırmaktan ceza keseceğiz. Esnafımız bu konuda dikkatli olsun. Hanutçuluk yaptığı anlaşılan ve şikayet gelen işyerini denetleyeceğiz. Belediye başkanlarımız bu konuda dikkatli olsunlar. Hanutçuluk yapıldığında affedilmeyecek. Bizler valilik olarak ilçelerde oluşturduğumuz denetleme grupları ile denetimlere devam edeceğiz. Bu denetleme grupları asla turizm tesislerimizde kusur bulma niyetinde değil, tam tersine onlara eksikleri gidermek amacıyla vardır. İşlerini iyi yapanlar için sıkıntı zaten olmaz.''

Toplantıda Vali Altıparmak'a Kaymakam Emir Osman Bulgurlu tarafından ilçe hakkında brifing sunuldu. Bulgurlu, sunumun ardından ilçede hazırlanan projeleri anlattı. Vali Altıparmak, toplantının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

Toplantı sonunda MATSO Başkanı Şükrü Vural, Vali Ahmet Altıparmak'a plaket sundu.

-Vali Altıparmak Alara Köprüsü'nü hizmete açtı-

Vali Altıparmak, Manavgat İlçe Değerlendirme Toplantısı'nın ardından Alara Köprüsü'nün açılış törenine katıldı.

Vali Altıparmak, açılışta yaptığı konuşmada, köprünün Alanya ve Manavgat sınırındaki 18 köyün bağlantısını sağladığına değindi.

İl Özel İdare bütçesinden önemli bir kaynağı köprü yapımına harcadıklarını vurgulayan Altıparmak, ''Suyun içinden yüzerek geçmek bu çağda kabul edeceğimiz bir anlayış değil. Önceliklerimiz arasına alarak bu köprüyü tamamlayarak bugün açıyoruz. Köprümüz hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

Antalya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Karaçay da 2010 yılı sonunda ihale edilen köprünün 2011 yılında bitirildiğini söyledi.

Alara Çayı'nın debisinin çok yüksek oluşu ve yağışların köprünün tamamlanmasını geciktirdiğine değinen Karaçay, 70 metre uzunluğundaki köprünün 1 milyon 35 bin liraya mal olduğunu açıkladı.

Konuşmaların ardından Vali Altıparmak ve protokol üyeleri köprüden geçerek Alanya'ya geçti .