Muğla İl Genel Meclisi Kükürtlü Su Zararını Yerinde İnceledi

Muğla İl Genel Meclisi üyeleri, Dalaman’a Kapıkargın köyünde yağış ve fırtınanın etkisiyle çeşitli bölgelerden çıkan kükürtlü suyun tatlı suya karışması sonucu tarım arazilerinde oluşan zararı yerinde inceledi.

Muğla İl Genel Meclisi Kükürtlü Su Zararını Yerinde İnceledi
İl Genel Meclis Üyeleri 3 yerden çıkan kükürtlü suyu yerinde incelemek ve çözüm bulmak amacıyla kükürtlü suyun çıktığı yerde incelemelerde bulundu. heyette İl Genel Meclis Üyelerinden Sebahi Yılmaz, Süleyman Can, Mahir Atılhan, Metin Düren, Çoşkun Tutal, Miraç Özcan, Eyüp Katırcı, Şahan Şahan, İbrahim Şimşek M.Ali Avcı, Halil İlbıra, Suat Esin, Muhammet Şaşmaz ve Kapıkargın Köyü Muhtar Vekili İdris Demirkor yer aldı.

Kükürtlü suyun üç yerde çıkmasıyla tarım arazilerine ve narenciye ağaçlarına zarar verdiğini bildiren Kapıkargın Köyü Muhtar vekili İdris Demirkor; “Köyümüz sınırları içinde halkımızın faydalandığı kükürtlü suyun dışında Eylül Alı’nda beri köy sınırları içinde üç yerde topraktan kükürtlü çıkmaya başladı.

Çıkan kükürtlü su; tarım arazilerini ve narenciye ağaçlarına kurutmaya başladı.

Bunun üzerine İl Genel Meclsine yerinde incelemek ve suyun başka kanalla tatlı suya karışmaması için istedik. Bugün İl Genel Meclis Üyeleri kükürtlü suya gelip incelemelerde bulundu. Geldikleri için İl Genel Meclis Üyelerine teşekkürlerimizi sunarım. Mutlaka bir çaresine bakacaklarını ümit ediyorum” dedi.

İl Genel Meclis Üyesi Tarım, Ormanc ve Hayvancılık Komisyon Başkanı Muhammet Şaşmaz ise; “Kapıkargın köylüsünün şikayet dilekçeleri vermek üzere kükürtlü suyun çıktığı yere gelerek incelemelerde bulunup, rapor hazırlayarak, İl Genel Meclis Üyelerine bilgilendirme yapacağız. Amacımız üç yerde çıkar bu kükürtlü suyun başka kanallar ile akıtarak köylüyü mağdur etmemek istiyoruz. Burada çıkan bu değerli suyun Özel İdaresi tarafından ihaleye çıkartıp, Muğla, Dalaman ekonomisine kazandırmak istiyoruz. Gerekirse Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü’ne müracaat ederek, yer üstü suyun kazanımını sağlayacağız. Bunun için buradayız. Gerekli çalışmaları yaparak, gerekli mercilere müracaatlarımızı yapacağız” diye konuştu.