Markalaşmaktaki En Önemli Adımlardan Birisi İnsan Kaynağıdır

LC Waikiki – Taha Group Genel Koordinatörü İsmail Hakkı Kısacık, markalaşmanın çok zor olduğunu dile getirerek, “Firmalar markalaşmak istiyorsa bunun birkaç adımı vardır.

Markalaşmaktaki En Önemli Adımlardan Birisi İnsan Kaynağıdır
En önemlisi de insan kaynağıdır. İnsan kaynağının kalitesi üründe ve hizmetteki kaliteye yansır” dedi.

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) tarafından düzenlenen 'Markalaşma ' konulu konferansa LC Waikiki – Taha Group Genel Koordinatörü İsmail Hakkı Kısacık konuşmacı olarak katıldı.

GESİAD 'ın organizasyonu ile aynı programda yılın ekonomi ödülleri de sahipleri buldu. Hilton Otel 'de gerçekleştirilen programa AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, İşadamı Hacı Boydak, Saffet Arslan, çok sayıda işadamı ve bürokrat katıldı.

Program GESİAD Başkanı Hamdi Kınaş 'ın açılış konuşması ile başladı.

Kınaş, konuşmasında dünya genelinde yaşanan ekonomik krize rağmen yatırımlarına devam eden, sektörlerinde büyüyen firma sahiplerine teşekkür ederek, aldıkları ödüllerden dolayı kutladı. Markalaşma konusunda sanayicileri bilgilendirmek amacıyla konuşma yapan İsmail Hakkı Kısacık, LC Waikiki 'nin nasıl Türk markası olduğunu ve dünyada mağaza sayısını nasıl artırdığını anlattı. Kısacık, dünyada bilinen bir marka olan LC Waikiki 'nin 1996 yılında isim hakkının Fransızlardan kendi gruplarına geçtiğini hatırlattı. Bundan sonraki süreçte de yatırımların devam ettiğini ve uluslararası düzeyde önemli mesafe kat ettiklerini belirtti.

2009 yılında 260 bin metrekarelik kapalı alandan bahsederken mağaza alanında bugün 500 bin metrekare kapalı alana ulaştıklarını ifade etti.

2 yıl önce 950 milyon dolarlık ciro yaptıklarını, bugün 1 milyar 750 milyon dolar ciroya ulaştıklarını ve Taha ile Tema grupları olarak 26 bin çalışanlarının olduğunu söyledi.

Günümüzde markalaşmanın zorluğuna işaret eden Kısacık, marka olmak için neler yapılabileceğini şöyle anlattı: “Markalaşma yolundaki en önemli adımlardan birisi insan kaynağıdır. İnsan kaynağının kalitesi ürüne de, hizmet kalitesine de yansır. Markalaşmak isteyen bir firmanın en fazla üzerinde durması gereken konular arasında insan kaynakları gelmektedir. LC Waikiki'nin başarısında yönetim ortakları arasındaki uyum kadar insan kaynaklarına verilen değer oldu. LC Waikiki'nin her alanda kendi elemanlarına okul gibi eğitim veriyor. Başarılı çalışanlarımızın doğru bilgilerle donatılmasını sağlıyor. Bu onlara verilen değerin çok önemli yeri olduğunu düşünüyoruz. En son LC Waikiki akademi adıyla elektronik ortamda da elemanlarımızın eğitimini gerçekleştireceğimiz projemiz oldu. Merkeze toplamadan elemanlarımıza bu eğitimi vereceğiz.” Markalaşmada müşteri memnuniyetinin de en üst seviyede tutulması gerektiğini anlatan Kısacık, “Müşteri memnuniyeti bizim için markalaşmada önemlidir. Müşterimizin sorun yaşadığı veya memnun olmadığı bir ürün konusunda üzmemeye çok önem veriyoruz. Bu konuda hem mağazalarımızı hem de merkezimize yapılan her türlü başvuruyu kısa sürede sonuçlandırıp geri dönüyoruz. Eğer müşterimiz aldığı üründen memnun değilse değiştirme veya geri iadede kesinlikle zorluk çıkarmıyoruz. Bu bizim en önemli konulardan birisidir. Kalite standartlarımızı oluştururken satış fiyatlarını oluştururken müşteri beklentisi ve alım gücünü ön planda tutuyoruz” diye konuştu.

Kısacık, ürünlerde insan sağlığı ve çevreye zarar vermeyecek şekilde malzemeler kullandıklarını, bunun içinde İstanbul, Şangay, Bangladeş 'de kimyasal ve fiziki laboratuvarlar kurduklarını anlattı. Kısacık, markalaşmada dikkat ettikleri bir hususunda pazarlama olduğunun altını çizdi. Pazarlamada, aynı ürünü İstanbul 'daki bir mağazada satışa çıkardıkları fiyatla Anadolu 'daki bir mağazada da müşteriye sunduklarını ifade etti.

Mağazalardaki standart fiziki yapıdan da taviz vermediklerini ve bunun pazarlamada güven telkin ettiğini dile getirdi. GESİAD Başkanı Hamdi Kınaş, İsmail Hakkı Kısacık 'a konuşmasının ardından 'Yılın Onur ' ödülünü verdi. YILIN YATIRIMCISI BAŞKAN MEHMET ÖZHASEKİ OLDU GESİAD, Erciyes Master Planı ile şehre büyük bir turizm yatırımı yapılmasını sağlayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki 'ye, yılın yatırımcısı ödülünü verdi. Aldığı ödülden dolayı mutlu olduğunu anlatan Başkan Özhaseki, bu ödülleri genç sanayicilerin almasını daha çok istediğini ifade etti.

Özhaseki, yaptığı kısa konuşmada, şunları söyledi: “Ben 18 yıl önce belediye başkanlığı için teklif aldığımda olmayacağını söyleyerek kaçtım. Daha önceleri böyle bir teklif gelmiş olsaydı onun esintisinden korkarak kaçardım. Ama teklif gelince etrafımızla istişare ettiğimizde bunun bir vazife olduğunu söylediler. Öyle düşünerek yola çıktık ve 4 seçimde oylarımız artarak insanlarımız bizi bu göreve getiriyor. Biz Kayseri olarak ticaret erbabıyız diye övünürüz. Biraz da işadamlığı vasfımız ön plandadır. Bunu hep söyleriz. Buna şükür. Allah 'ımız bunu almasın elimizde. Ama Erciyes Dağı ile ilgili, kış turizmi ile ilgili geride kalmışız. İyice ıskalamışız. Gecikmiş bir proje. Bunda suçumuz çok yok. Orası bir belde belediyesine aitti ve işçi maaşını ödeyemiyordu. Bir şey beklemekte mümkün değildi. 2005 yılında çıkan yasa ile bize bağlandı ve Erciyes dağında master proje ortaya çıktı.” Bu proje bittiğinde Erciyes 'te 200 kilometreye ulaşacak bir kayak alanı oluşacağını vurgulayan Başkan Özhaseki, “Saatte 35 bin kişi burada kayak yapabilecek. Sadece Kayseri değil bölge şehirlerinden değil ülkelerden gelecek insanlar burada kayacaktır. Kayseri turizmden çok faydalanamadı. Ama Erciyes bunu alıp götürecek ve uçuracak alandır. Bunu destekleyecek iki proje daha var. Biri Kapadokya ve diğeri de bizim tarihi eserlerimiz. Bu bizim yol haritamız. Bunu vazife aşkı ile götürmeye kararlıyız. Burada yeni iş alanı açılıyor. Bacasız sanayi doğuyor. Kayseri bundan istifade edecek. Allah bizi burada mahcup etmesin. Utandırmasın. Gelecek nesiller bu projeyi yaptığımız için bizlere duacı olacaktır. İyi bir kapı açılıyor. Bana bu ödülü layık gördükleri için arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BOYDAK: 12 YIL KESİNTİSİZ EĞİTEME DESTEK VERİYORUZ AMA OKULLARDA LÜZUMSUZ DERSLER KALDIRILSIN GESİAD tarafından yılın sanayici olarak ödüllendirilen Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, ödülünü alırken bir konuşma yaptı. Boydak, 12 yıl kesintisiz eğitimi Boydak Grubu olarak desteklediklerini ifade etti.

Verilen ödülü şahsına değil bütün yönetim kurulu adına, çalışanların adına aldığını ifade eden Boydak, firmaları ve eğitim sistemi ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Biz geçen yıl 5 milyar 300 milyon lira olarak ciromuzu gerçekleştirdik. Çalışan sayımızı 12 bin üzerine çıkartma hedefimizi gerçekleştirdik. İhracattaki 450 milyon dolar olan hedefimizi 475 milyon dolar olarak tamamladık. Rusya ve Ukrayna 'daki fabrikalarımızda üretime başladık. Kuzey Irak 'ta ise 2 ay sonra fabrikamız üretime başlıyor. Diyarbakır 'daki fabrikamızda yılsonu üretimine başlayacak. Türkiye 'ye, ülkemize güveniyoruz. Çalışanlarımıza bayilerimize güveniyoruz. 2012 yılında başarılarımız sürecek. 12 yıllık kesintisiz eğitime sonuna kadar grubumuz adına destek veriyoruz. Milletvekillerimizden acizane bir talebimiz olacak. Ben liseyi bitirdim ve üniversite okuyorum. Son üç yıl içinde 40 kredi edebiyat dersi almışken 4 saat bilgisayar dersi aldım. Hangi dersten ne kredi aldım biliyorum. Burada ilköğretimde olsun lisede olsun çok lüzumsuz dersler var. Öğrencilerimizin gerçekten kafasını boşa yoruyoruz. Boş bilgilerle dolduruyoruz. Milletvekillerimizin bu dersleri incelemelerini istiyorum. Yazık oluyor. Dershane dershane, sınav sınav öğrencilerimizi gezdiriyoruz. Eğitim sistemini yeniden ele almalıyız. 12 yıllık eğitim başlangıç oldu. Umarım lisedeki derslerde yeniden gözden geçirilir.” GESİAD tarafından ödüle layık görülen işadamları şöyle; Yılın İnovasyon Ödülü Faruk Molu 'ya, Yılın eğitime katkı ödülü Özbıyık-Göknar ailelerine, yılın işadamı ödülü Halit Özkaya 'ya, yılın ihracatçısı ödülü Saffet Arslan 'a, yılın markası ödülü Salih Fazlıoğlu 'na, yılın işkadını ödülü Şafak Çivici 'ye, yılın girişimcisi ödülü Mustafa Çetindağ 'a ve yılın GESİAD üyesi ödülü Hasan İlgen 'e verildi.