Cinayet Zanlısı ''sıra Gecesi''ne Giderken Yakalandı

Şanlıurfa'da otomobilinde ölü bulunan taksicinin cinayet zanlısı, ''Sıra gecesi''ne giderken yakalandı.

Alınan bilgiye göre, cuma günü akşam saatlerinde Kendirci Mahallesi'ndeki ara sokakta bir takside silahla öldürülmüş halde bulunan 38 yaşındaki Zeki Kahraman'ın faillerinin bulunması için Şanlıurfa Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde 40 kişilik özel bir ekip kuruldu.

Taksicinin çalıştığı durakta araştırmalarına başlayan Cinayet Büro Amirliği ekibi, kentin çeşitli yerlerindeki 150 civarındaki güvenlik kamerasına ait yaklaşık 300 saatlik görüntüyü inceledi.

Buralarda şüpheliye ait olduğu tahmin edilen 8 farklı noktada görüntülere rastlayan ekip, bu kişiyi takibe aldı. Öldürülen kişinin telefonunun da gasbedildiğini öğrenen ekipler, telefonun ikinci el telefon alıp satılan bir işyerine, kimlik kullanılmadan satıldığını belirledi. Bunun üzerine elde edilen bilgi ve görüntülerden zanlının robot resmi çıkarıldı.

Zanlının bir kız arkadaşının olduğunu da öğrenen ekipler, soruşturmayı bu yönde derinleştirdi.

Bunun üzerine kimliğini belirledikleri zanlının kız arkadaşı D.C'yi takibe alan polis ekipleri, saatler süren takibin ardından D.C'nin bir sıra gecesine gittiğini tespit etti. Birkaç polis memurunun garson kılığına girip beklemeye başladığı sıra gecesinin yapıldığı yere gelen zanlı, binanın girişinde bekleyen yöresel kıyafetli polisler tarafından gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Kemal Ç'nin buradaki çapraz sorgusunda olayı itiraf ettiği öğrenildi. Paraya ihtiyacı olduğu için olayı gerçekleştirdiğini iddia eden Kemal Ç, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ''Kasten adam öldürme ve gasp suçu''ndan adliyeye sevk edildi.

Kemal Ç'nin daha önce de farklı kentlerde ''Hırsızlık, yağmalama, tecavüz ve adam öldürmeye teşebbüs'' gibi çeşitli suçlardan sabıkasının bulunduğu ve 2 yıl cezaevinde yattığı öğrenildi.

Şanlıurfa'da 23 Mart Cuma günü akşam saatlerinde bir taksici aracında silahla vurularak öldürülmüş halde bulunmuştu .