Almanya'ya Gidecek Öğrencilere Bilgilendirme Semineri

Kırıkkale'de ''Diyabetli hasta bakımı'' konulu AB projesi kapsamında Almanya'ya gidecek olan 21 öğrenci ile görevli öğretmenlere yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

Çerikli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Kırıkkale Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Ankara Etimesgut Mustafa Kemal Anadolu Sağlık Meslek Lisesi tarafından yürütülen proje ile 3 okuldan Hemşirelik Bölümlerinden 21 öğrenci ile 1 idareci ve 3 refakatçi öğretmen, 3 hafta süreyle Almanya'ya gidecek.

Kırıkkale Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi konferans salonunda düzenlenen seminerde, öğrenci ve öğretmenlere yönelik bilgilendirme yapıldı.

Etimesgut Mustafa Kemal Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Radyoloji Öğretmeni Muammer Satılmış, seminerde Almanya'nın Reklinghausen şehrine gidecek olan öğrencilerin diyabetli hasta bakımı konusunda oradaki farklı uygulamaları gözlemleme imkanı bulacaklarını bildirdi.

Proje ile aynı zamanda öğrencilerde öz güven, birbirleriyle kaynaşma ve daha birçok önemli kazanımlar elde edeceklerini ifade eden Satılmış, Almanya'daki eğitim süreci, konaklama, gezi ve diğer konularla ilgili detaylı bilgiler verdi.

Proje Sorumlu Öğretmeni Filiz Koçak da, proje sayesinde öğrencilerin teorik bilgilerinin yanında hastalardaki tedavi yöntemleriyle de ilgili uygulama becerilerinin de sağlanacağını söyledi.