Ahievran Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Esnafının Tapu Sevinci

Ankara-nın Çubuk ilçesinde Ahievran Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi esnafı 19 yıllık çalışmanın ardından törenle tapularını aldı.

S.S. Çubuk Ahievran Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi-nde iş yeri bulunan esnaflara, Çubuk Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle tapuları verildi.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, törende yaptığı konuşmada, ilçenin gelişmesi için elinden gelen gayreti gösterdiğini ifade etti.

Bir eserin kolaylıkla meydana gelmediğini anlatan Başkan Özden, --Bir eserin meydana gelmesinde birçok kişinin emeği oluyor. Yaklaşık 19 yıldır devam eden çalışmanın sonucunda yıllardır tapu özlemi çeken esnaflarımızın tapularına kavuşmasının mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bir toplumun başarısı birlikte hareket etmek ve birlik beraberlikten geçmektedir. Siz de bunu başaran bir topluluksunuz, hepinize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum-- dedi.

S.S. Çubuk Ahievran Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Saat, 1993 yılından inşaat çalışmalarına başlanan sanayi sitesinin yönetiminde görev alan tüm yöneticilere ve üyelere teşekkür etti. Söz verdikleri gibi 2011 yılında eksik kalan tüm işleri yerine getirdiklerini söyleyen Saat, 96 iş yerinin tamamen bitirildiğini ve artık kullanıma hazır oluğunu belitti. Sitenin değerine değer katmak ve cazip hale getirmek için bundan sonraki sürecin, çevre düzenlemesi ve güvenlik sistemi kurulması olduğunu vurgulayan Saat, --Sitemizin tertipli ve düzenli, modern görünmesi için çevre düzenlemesi yapıldı. Ağaçlandırma çalışması yapıldı. Ancak bundan sonra ise binaların boya ve badana işleri yapılacak. Tüm siteye güvenlik kameraları döşeyeceğiz. Sitemize bir de cami yapacağız. Bunun için çalışmalara başladık-- diye konuştu.

Konuşmaların ardından esnafa tapuları dağıtıldı. Tapuların dağıtılmasının ardından ise, kooperatifin olağan genel kurulu kongresi divan heyetinin teşkili ve divan heyetine, tutanaklara imza yetkisi verilmesi ile başladı.

Kongre, yönetim kurulu faaliyet raporu, yönetim ve denetim kurulu bilanço ve gelir gider hesapları ile 2012 yılı çalışma programlarının okunması ile devam etti .