SDT, 27 Mart'ta ''Gus İle Yemek Saati'' Adlı Oyunu Ücretsiz Olarak Sahneleyecek

Sivas Devlet Tiyatrosu, ''Dünya Tiyatrolar Günü'' olarak kabul edilen 27 Mart'ta ''Gus ile Yemek Saati'' adlı oyunu ücretsiz olarak sahneleyecek.

SDT Müdürü Abdullah Ceran, düzenlediği basın toplantısında, tüm tiyatroseverlerin 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutladı. Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla 27 Mart Salı günü SDT olarak ''Gus ile Yemek Saati'' adlı oyunu ücretsiz olarak sahneleyeceklerini belirten Ceran, tüm tiyatroseverleri saat 19.30'da başlayacak oyunu izlemeye çağırdı.

Ceran, oyunu Van depreminin ardından Sivas'taki misafirhanelere yerleştirilen 70 depremzede ailenin de izleyeceğini de söyledi.

SDT olarak 2011-2012 tiyatro sezonunda Sivaslı sanatseverlerin karşısına 2'si çocuk oyunu, 3'ü yetişkin oyunu olmak üzere 5 ayrı eserle çıktıklarını belirten Ceran, SDT'nin 2011-2012 tiyatro sezonunda yaptığı faaliyetler hakkında bilgi verdi.

SDT'nin, Türkiye'de ilk defa ''Ekip Çalışması Projesi'' kapsamında, sahne uygulamasını 7 stajyer tiyatro sanatçısının gerçekleştirdiği, ''Dans Eden Eşek'' adlı çocuk oyununu minik seyircilerle buluşturduğunu anlatan Ceran, ''Sivas Devlet Tiyatrosu'nun, Anadolu sahnesinde imza attığı ilkler bunlarla sınırlı kalmadı. Sahnelediği 3 oyunla kadına yönelik şiddeti sahnede eleştiren ilk tiyatro olan Sivas Devlet Tiyatrosu, 14 yılda erişilemeyen, yüzde 102 gibi yüksek bir seyirci sayısına ulaşmış, 25 bin 928 seyirciye perde açmıştır. Sivas Devlet Tiyatrosu, bu sezon 12 kentimize turne düzenleyerek, oyunlarını Anadolu'daki tiyatro izleyicisiyle de buluşturmuştur'' diye konuştu.

Yaklaşık 26 bin seyirciye ulaştıklarını belirten Ceran, 19 Nisan'da yeni ve tarihi bir oyunla tiyatroseverlerin karşısına çıkacaklarını ifade ederek, bu oyunun Sivas'ın sesini Türkiye'de duyuracağına inandığını söyledi.

Bu sezon büyük bir atılım yaptıklarını ifade eden Ceran, desteklerinden dolayı Vali Ali Kolat'a, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter'e, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e ve diğer yetkililere teşekkür etti.

Dünya Tiyatrolar Günü'nde ''Gus ile Yemek Saati'' adlı oyunu ücretsiz olarak sahneleyecek olan SDT, 28 Mart'ta saat 10.30 ve 13.30'da ''Dans Eden Eşek'' adlı çocuk oyunla ve 29-30-31 Mart'ta ''Ortak Ağıt'' isimli oyunla seyircinin karşısına çıkacak. ''Ortak Ağıt'' adlı oyun, 29-30 Mart'ta saat 19.30'da, 31 Mart'ta ise saat 14.00 ve 19.30'da sahnelenecek .