Eğitimiş Sendikasından Yeni Eğitim Sistemine Tepki
Eğitim İş Sendikası Konya Şubesi, 7 ilçe şubesi ile birlikte Konya’nın Akşehir ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda 4+4+4 eğitim sistemini protesto etti.

Çeşitli sloganların atıldığı basın açıklamasında konuşan sendikanın şube başkanı Şükrü Balun, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in aldığı kararlar nedeniyle eleştirdi.
4+4+4 adı ile bilinen yasa önerisinin derhal geri çekilmesini istediklerini söyleyen Balun "Herkes bilmelidir ki, öğretmenler her önüne gelenin horlayacağı ve değersizleştireceği zavallı insanlar değildir. Bu ülkenin temel yapı taşları olan öğretmenlerimizin ekonomik ve sosyal sorunları saptırılmadan, büyük bir titizlikle ele alınmalı ve tüm eğitim çalışanlarımızın koşulları düzeltilmelidir. Unutulmamalıdır ki, mutsuz öğretmenlere gelecek nesilleri inşa etmek mümkün değildir. Eğitim İş olarak, Sayın Bakandan öğretmenleri toplum nezdinde itibarsızlaştırılacak açıklamalar yapmak yerine öğretmenlerin çalışma koşullarını iyileştirmeye, atanmayan yüz binlerce öğretmenin sorununu, çözmeye, okul ortamını yaşanılabilir bir iklime kavuşturmaya, okulların ekonomik sorunlarını çözmeye, binlerce öğretmeni norm kadro fazlası yapıp okul okul dolaştıracak olan 4+4+4 sisteminden vazgeçmeye davet ediyoruz “dedi Yapılan basın açıklamasının ardından protesto eylemine katılan az sayıda kişi olaysız bir şekilde dağıldı .
