Patnos'ta ''Tıbbi Sekreterlik ve Dokümantasyon''kursu

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi , Sürekli Eğitim Merkezi ve Ankara İbrahim Çeçen Vakfı ''Tıbbi Sekreterlik ve Dokümantasyon'' kursu açıldı.

Patnos İlçe Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, Patnos Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan törende yaptığı konuşmada, üniversitelerin şehirler için önemli fırsatlar olduğunu belirterek, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'ne bu konuda çok önemli görevler düştüğünü kaydetti.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahri Bayıroğlu da, üç yıl gibi kısa bir geçmişi olan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin uzun yollar katettiğini lisans ve yüksek lisans eğitimlerinin yanı sıra sertifikalı eğitim programları ile bölgenin ve ülkenin kalkınmasına hizmet ettiğini ifade etti.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Coşkun Taştan da, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin Ağrı ve ilçeleri için bir nimet olduğunu belirtti.

Taştan, Ağrı'nın gelişmesi için yoğun gayret içerisinde olacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

''İlkokulu Tutak'ta okudum. Eğitimimin geri kalan bölümünü ise şehir dışında tamamladım. O zamanlar Ağrı'yı nasıl bıraktıysam o şekilde. Eğitim seviyesi aynı, fakiri yine fakir zengini yine zengin. Biz buna Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak son vermeyi hedefliyoruz. Çalışmalarımıza Ağrı ve ilçelerinde son sürat devam ediyoruz. Ömrümüzün yettiği kadar Ağrı için çalışacağız. İlerki zamanlarda ise yine il ve ilçelerde sertifikalı programlar açmak için çalışma yapacağız''

Bu arada, 35 kursiyerin katıldığı kurs süresinin 180 saat olduğu bildirildi .