Kolat: Bir Takım Acılar Yaşarsak, Dizimizi Dövmenin Hiç Bir Anlamı Yok

Sivas'ta Taşkın Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Ali Kolat’ın başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’ndaki toplantıda oluşabilecek sel baskınlarının can ve mal kaybına neden olmaması için taşkın kontrol tesislerinin amacına uygun olarak işletilmesi ve akarsu yataklarının korunması konuları ele alındı.Vali Kolat, bölgenin fiziki ve coğrafi yapısının taşkınlara müsait olduğunu belirterek, "Hem heyelan açısından sıkıntılı hem de derelerimizin taşma ihtimalinin yüksek olduğu bir bölgedeyiz. Özellikle bu toplantıları yapma ihtiyacı duyuyoruz. Kaldı ki bu konuda Başbakanlığımızın 2006 ve 2010 yıllarında yayınladığı genelgeler var." dedi.

Taşkınların önlenmesi konusunda kaymakamlıklara ve belediyelere önemli görevler düştüğüne işaret eden Vali Kolat, derelerin gelişi güzel doldurulmaması, imar uygulamalarında ilgili birimlerin görüşlerini almadan yapılanmaya gidilmemesi gerektiğini ifade etti.

Sonuçta üzüleceğimiz, pişmanlık içerisine gireceğimiz durumlar oluşmadan tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayan Vali Ali Kolat, “Bunun hem kanuni sorumluluğu hem vicdani sorumluluğu var." diye konuştu.

Ciddi tedbirler alınarak, üzülecek duruma düşülmemesi gerektiğine dikkati çeken Vali Kolat, “Tedbirimizi almazsak, birtakım acılar yaşarsak ondan sonra da dizimizi dövmenin hiçbir anlamı yok. Bu konuda bütün arkadaşların duyarlı olacağını düşünüyorum." görüşünü dile getirdi.Devlet Su İşleri 19. Bölge Müdürü Halil İbrahim Dağlı ise taşkınların önlenmesi konusunda Sivas’ta yapılan çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Topllantıya Vali Ali Kolat’ın yanı sıra Vali Yardımcısı İsmail Koşum, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, ilçe kaymakamları, daire müdürleri ve ilgililer katıldı.