Kağıthane'de Yanan Gecekonduda 3 Yaşındaki Çocuk Öldü

İstanbul Kağıthane’de 4 kişilik bir ailenin yaşadığı gecekonduda çıkan yangında, kilitli odada mahsur kalan 3 yaşındaki bir çocuk yanarak hayatını kaybetti, bir kişi de yaralandı.

Kağıthane'de Yanan Gecekonduda 3 Yaşındaki Çocuk Öldü
Yangın, Kağıthane Şirintepe Mahallesi Ardıç Sokak 20 numarada tek katlı bir gecekonduda meydana geldi. Gökhan Şuataman’a ait bir gecekonduda akşam saat 18.30 sıralarında ilk belirlemelere göre buzdolabına bağlı elektik kablolarından kaynaklanan yangın çıktı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, dumandan etkilenen ve vücudunda yanıklar oluşan Gökhan Şuataman’ı olay yerinde hazır bekletilen ambulansla Kağıthane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevketti. İtfaiye ekipleri evde yaptığı araştırmada, Gökhan Şuataman’ın 3 yaşındaki oğlu Özkan Şuataman’a ise kilitli olarak mahsur kaldığı odayı kırarak ulaştı. Sağlık ekipleri küçük çocuğa ilk müdahaleyi ambulansta yaptı. Ancak 3 yaşındaki Gökhan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Küçük Özkan’ın cesedi Kağıthane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Tedavi altına alınan baba Şutaman’ın ise henüz hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenildi. Öte yandan anne Özlem Şuataman ile ailenin diğer çocuğunun o sırada evde olmadıkları öğrenildi.

Yangın sırasında panikle dışarı çıktıklarını söyleyen görgü tanığı Güllü Karakoyun, “Yangın saat 18.30’da oldu. Torunuma yemek veriyordum. Ses duydum dışarı çıktım. Alevleri gördüm. Gökhan Şuataman’ın büyük oğlu Şahin’e sordum; Ne oluyor? diye. Babamla kardeşim içerde yanıyorlar dedi.

Kapı kilitliymiş. Küçük çocuğu dışarı çıkmasın diye kapıyı kilitlemişler. Eşi gelene kadar uyumak istemiş. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Çocuk ölmüş baba da ağır yaralı çıkarıldı.” dedi.

Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, çıkan yangın ile ilgili soruşturma başlattı .