Çiçek ve Günay 'dünya Dillerinde Esintiler' Konserini İzledi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Dünya Dillerinde Esintiler" konserini izledi.

Çiçek ve Günay 'dünya Dillerinde Esintiler' Konserini İzledi
Devlet Resim Heykel Müzesi'nde Güroymak Kaymakamlığı Çocuk Korosu'nun verdiği 'Dünya Dillerinde Esintiler' konserini TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Bakan Günay ve eşi Gülten Günay da dinledi. Bakan Günay, yaptığı konuşmada, "Söylenecek tek şey, bütün kalbimizle, bütün sevincimizle bu koroyu akıl edenleri büyük bir coşkuyla alkışlamak" dedi.

Günay, koroyu dinlerken 'dünyayı çocuklar idare etse, belki de hiç kavga olmaz' diye düşündüğünü belirterek, "Ama dünyanın kuralı gereği onların nasıl eğitileceğine, neyiyeceğine, ne giyeceğine hep biz karar veriyoruz. Kavga, burukluk, yoksulluk olmayacak bir dünyayı bu çocuklara bırakmaya çalışalım" diye konuştu.

"Bir ulusun türküleri yapanlar, yasalarını yapanlardan daha güçlüdürler" diyen Günay, bu konserin tekrar edileceğine işaret etti.

Devlet Planlama Teşkilatı'nın SODES projeleri kapsamında desteklenen koro, ilköğretim ve ortaöğretim okullarından seçmeler yapılarak oluşturuldu. 15 farklı dilde şarkılar seslendiren koroyu Şef Yunus Dabakoğlu yönetiyor .