Konya'daki Süt Üreticileri, Başbakan Erdoğan'ın Açıkladığı Kararı Sevinçle Karşıladı

Türkiye'nin en önemli süt üretim merkezlerinden olan Konya'daki süt üreticileri, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı kararı, süt alım fiyatların mevsimsel düşüşünü engelleyeceği için sevinçle karşıladı.

Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya'daki birliğin, üreticiyi temsil eden Türkiye'deki en büyük il birliği olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında, resmi eğitim kurumlarında okul öncesinden 5. sınıfa kadar eğitim gören yaklaşık 7 milyon öğrenciyi ilgilendiren yeni bir uygulamayı kamuoyuyla paylaşmış, ''Anasınıfı ile 5. sınıf arasında eğitim gören çocuğumuz için yeterli beslenmelerine bir katkı olarak yeni bir uygulamayı hayata geçiriyoruz. Şimdi bu yıl başlamak üzere, resmi eğitim kurumlarında okuyan bu öğrencilerimize her gün süt dağıtımına başlıyoruz. Zengin fakir demeden, asla bir ayırım yapmadan ana sınıfı, 1, 2, 3, 4 ve 5. sınıf öğrencilerimize 7 milyon 63 bin 768 yavrumuza, haftada 5 gün, en az 200 mililitre uzun ömürlü kutu süt dağıtacağız'' demişti.