Atak Farma Kozmetik'ten Cosmoprof-bologna Fuarı Değerlendirmesi

Atak Farma Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Çetin, dünyanın en büyük kozmetik fuarı Cosmoprof-Bologna Fuarı'nda büyük ilgi gördüklerini söyledi.

Atak Farma Kozmetik'ten Cosmoprof-bologna Fuarı Değerlendirmesi
Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan Atak Farma Kozmetik A.Ş., 09-12 Mart tarihleri arasında düzenlenen Cosmoprof-Bologna Fuarı'nda boy gösterdi. Fuara ilişkin bir değerlendirme toplantısı düzenleyen Atak Farma Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, dünyanın en büyük kozmetik fuarı olan Cosmoprof-Bologna Fuarı'na, yaklaşık 2 bin firmanın katıldığını vurgulayarak "Her yıl yaklaşık 1 milyon ziyaretçinin akın ettiği fuara, biz 3 yıldır katılıyoruz. Katıldığımız bufuarda sektördeki tüm yenilikler ve inovasyonlar görücüye çıkıyor. Ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği standımızda, bu yıl pazara sunduğumuz yeni parfüm , deodorant ve oda spreyi ambalajları hemen farkındalık oluşturup, tüm bölgelerden sipariş aldı" dedi.

Avrupa pazarları ile yapılan görüşmelerin çok olumlu geçtiğini ifade eden Ahmet Çetin, "Orta ve Batı Avrupa'da büyük ölçekli mağaza zincirleri ile kesin bağlantılar sağladık. Cosmoprof Fuarı yetkilileri tarafından güzel bir stant kurduğumuz için teşekkür belgesiyle ödüllendirildik. Atak Farma Kozmetik olarak, her zaman yenilikçi adımlarımızı büyütmeye, Türkiye'nin ihracat gururlarından olmaya ve durmak bilmeden çalışmaya devam edeceğimizin sözünü bir Çerkezköy Organize Sanayi kuruluşu olarak vermekistiyoruz. Firmamız Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde 2006 yılında faaliyetine başladığı günden bu güne kadar, ihracat alanında önemli atılımlar ve başarılar elde etmiştir. Günümüzde 50'den fazla ülkeye ihracat yaparak, ülkemizdeki önemli kozmetik firmaları arasında anılan bir firma konumuna geldik" diye konuştu

Firma bünyesinde 100 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Atak Farma Kozmetik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, "Üretim ve ihracat alanında faaliyet gösteren firmamızda parfüm, deodorant, saç spreyi, saç köpüğü, tıraş losyonu, tıraş köpüğü, roll-on, çocuk parfümü, oda spreyi ve vücut losyonu gibi ürünleri üretiyor ve ihracatını geçekleştiriyoruz. Üretiminin her aşamasında modern teknolojinin tüm olanaklarını kullanarak 5 bin 500 metrekare kapalı üretim alanında çalışıyoruz. Satışımızın yüzde95 gibi bir oranını ihracatımız oluşturmaktadır. Bugün itibariyle 50'den fazla ülkeye ürünlerimizi ihraç etmekteyiz. ABD, Almanya, İsviçre ve İngiltere gibi ülkelerin yanı sıra, Balkan ülkeleri, Kuzey Afrika ülkelerinin tamamına, Angola, Sudan, Nijerya, Gine, Mısır, Suriye, Dubai, Katar, Suudi Arabistan, Irak, İran, Filistin, Azerbaycan, Türkmenistan, Tacikistan, Özbekistan, Rusya, Litvanya, Belarus, Hindistan, Pakistan, Bangladeş ve Maldivler, ihracat yaptığımız başlıca ülkeler arasında yer alıyor"ifadelerini kullandı.
İHRACAT HEDEFLERİ
Atak Farma'nın ihracat hedefleri hakkında bilgi veren Ahmet Çetin, "Atak Farma, 2011 yılında bir önceki yıla göre yüzde 23.6'lık bir büyüme hızı yakalayarak, ihracatını 7 milyon dolara çıkarmıştır. 2012 yılındaki ihracat hedefimiz ise çok yakında kuracağımız ve şu an temelleri atılmış olan ikinci fabrikamız ile birlikte 10 Milyon dolara ulaşacaktır" dedi.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde yapımı devam eden ikinci kozmetik fabrikasının devreye girmesiyle üretim kapasitelerini artıracaklarını söyleyen Çetin, "Bu kapsamda mevcut ürün çeşitliliğimize yeni ürün grupları eklemeyi planlıyoruz. Bunların çalışmalarını AR-GE laboratuarımızda başlattık. İleride seri üretime geçmek için gerekli altyapı, makine çalışmaları üzerinde planlamalar yapmaktayız. Geçen sene İngiltere firması deneme amaçlı olarak firmamıza 5 milyon üretim yaptırdı. Yaptığımız denemeürünlerinden memnun kalan İngiltere firması, bu yıl bizimle çalışacaklarını belirterek üretim sayısını artırarak 20 milyonluk üretim siparişi verdi. Bugünlere gelmek ve hedeflerimize ulaşmak için gerçekten çok çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Bizim için çalışmak sadece görsellik, duyduklarımızı ve gördüklerimizi uygulamak değildir. İşçisinden yöneticisine ekip olarak gerektiğinde bedenen de çalışmaktır. Çalışmanın sonunda da başarının gelmesi kaçınılmazdır. Bizim için başarı, son durak değil,devam eden yolculuktur" ifadelerini kullandı.

Atak Farma Kozmetik A.Ş.'nin Genel Müdürü Ahmet Çetin'in konuşmasını tamamlamasının ardından yapılacak olan faaliyetler hakkında bilgi veren Genel Müdür Yardımcısı Ümit Şentürk, "50'den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz ve İsviçre firmasıyla da görüşmelere başladık. En kısa zamanda anlaşma sağlayacağımıza inanıyoruz. Ünlü firmalar fabrikamıza gelerek odit yapıyorlar. Yani bizleri denetliyorlar, bu da yaklaşık bir aylık bir süreç. İsviçre ve Almanya firmalarının denetimlerinden alnımızın akıyla geçtik.Katıldığımız son fuara Türkiye'den toplam 14 firma katıldı.

Türkiye'de 600'e yakın firma var ve ihracat anlamında biz bu firmalar arasında ilk 20'de yer alıyoruz" diye konuştu.

Şentürk, bunun Çerkezköy için de gurur verici olduğunu dile getirdi .