Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, Kişileri Hayata Hazırlıyor - Ankara

Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan deprem gerçeğine karşı bilinçli nesiller yetiştirmek için kolları sıvayan Altındağ Belediyesi, gençleri deprem eğitim programı ile buluşturdu.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, Kişileri Hayata Hazırlıyor - Ankara
Altındağ Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Ali Ersoy, Ulubey, Özkent Akbilek ve Çamlık Gençlik merkezlerinden gelen gençler Ankara Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce (AFAD) oluşturulan deprem eğitim merkezinde, deprem ve depreme karşı yapılabilecekleri öğrendiler

Marmara ve Van depremlerine ait görüntüler üzerinden depremi öldürücü bir afete dönüştüren insan hataları slayt sunumu ile katılımcı gençlere sunuldu. Oturduğumuz evde dikkat etmemiz gerekenler, eşya sabitlemenin önemi, deprem çantasının hazırlanması ve deprem anında öncelikle yapılması gerekenler uzman eğitmenlerce anlatıldıktan sonra Altındağlı gençler, simülasyon platformuna çıktılar.

Gerçek bir ev tasarımı ve hareketli uygulama alanıyla gerçek deprem hissi yaratan simülasyon platformuna gruplarhalinde çıkan öğrenciler, hem öğrendikleri yeni bilgileri hem de yaşam üçgeni oluşturmayı uygulamalı olarak tecrübe etme fırsatı buldular.
Kaynak: İHA