Egemen Bağış: Rum Yönetimi Her Zamankinden Daha Zayıf ve Güçsüz

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kuzey Kıbrıs Rum yönetiminin her zamankinden daha zayıf ve güçsüz olduğunu söyledi.

Egemen Bağış: Rum Yönetimi Her Zamankinden Daha Zayıf ve Güçsüz
Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, KKTC Parlamenterler Birliği Başkanı Vedat Çelik'i makamında kabul etti. Kabulde basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Bağış, Türkiye 'nin her zaman KKTC 'nin yanında olduğunu ve olacağını vurgulayarak, “Bunu anlamak istemeyen bir takım çevreler olabilir. Onlara rağmen bu birlikteliği sonsuza kadar sürdüreceğiz. Bizim için en önemli süreç çözüm sürecidir. Tabi makul, kalıcı ve barışı destekleyecek bir çözüm için elimizden gelen her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz. Çözümü engelleyen Rumların şımarık tavırları karşısında da sessiz kalmayacağız. Bu konuda hem fikir olduğumuzu görüyorum. Son süreçte birliğinizin yaptığı açıklamalarla Türkiye 'nin politikalarına olan teveccühünüze teşekkür ediyorum. Biz KKTC 'nin arkasındayız. KKTC vatandaşlarının taleplerinin arkasındayız. Ama karşımızda maalesef uluslar arası camia tarafından şımartılan bir Rum yönetimi var. Bu Rum yönetimi her zamankinden daha zayıf ve güçsüzdür. Türkiye 'nin potansiyeli çok net bir şekilde ortadadır.” dedi.

KKTC Parlamenterler Birliği Başkanı Vedat Çelik, Kıbrıs 'ta işlerin pek iyi gitmediğini vurgulayarak, “Yavaş yavaş bir dönemece geliyoruz. 1 Temmuz 'dan sonra bugünkü Rum tavırlarına da bakarak bu konulara bir nokta koyulacağı ve netleşeceği ihtimal dahiline giriyor. Ondan sonra ne yapacağımıza gerek Anavatan, gerekse Yavru Vatan bir karar verecek. Biz bu kaygan zeminden bir an önce uzaklaşmak istiyoruz. KKTC için kan veren, can veren bir Kıbrıs Türk Toplumu ve Anavatan Türkiye elbette ki burayı Rumlara teslim etmeyecektir. Biz varız, var olmaya devam edeceğiz. Anavatan sayesinde geleceğe dönük bir sıkıntımız yok. ' şeklinde konuştu.