Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe Açıklaması

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Anadolu Ajansı'nın , Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça yayına başlamasıyla ilgili olarak, ''İletişim alanında da AA zaten çok güçlü bir ajans. Bu konuda atılan bu adımlarla birlikte AA'nın, 2020 yılında dünyanın en büyük 5 haber ajansı arasında yer alma hedefine daha kısa zamanda ulaşacağına inanıyorum'' dedi.

Altepe, AA'nın, Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça yayına başlaması ile Balkanlar Bölge Müdürlüğü'nü kurmasının, güzel ve sevindirici bir çalışma olduğunu söyledi.

Bugüne kadar bu konuda büyük bir eksiklik yaşandığını dile getiren Altepe, Türkiye ile Balkanlar arasında çok önemli bir bağ bulunduğunu, bölgenin stratejik bir önemi olduğunu kaydetti.

''Bulgaristan, Kosova, Makedonya başta olmak üzere Balkan ülkelerinde yaşayıp da Bursa'da akrabası olmayan pek yok'' diyen Altepe, Yunanistan, Bosna Hersek ve Arnavutluk gibi ülkeler ile de Türkiye arasında çok ciddi bağlar bulunduğunu belirtti.

Altepe, Türkiye'deki gelişmelerin Balkan ülkelerini, Balkan ülkelerindeki gelişmelerin de Türkiye'yi yakından ilgilendirdiğini vurguladı. AA'nın Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça haber yayına başlamasıyla, Türkiye'de olanlardan Balkan ülkelerinde yaşayanların, Balkanlar'daki gelişmelerden de anında Türkiye'nin haberdar olacağını dile getiren Altepe, ''Bu sayede Türkiye ile Balkan ülkeleri arasında ciddi iletişim sağlanacaktır'' değerlendirmesini yaptı.

Balkanlar'ın Türkiye ile Avrupa arasında köprü oluşturduğuna dikkati çeken Recep Altepe, şunları söyledi:

''Bu bölge bizim her türlü irtibatımız açısından önemli. Sonuçta burada birçok devlet var. Bu devletler, hepsi uluslararası arenada söz sahibi ve bunlar Türkiye'nin dostu devletler. Onun için burada irtibatların sıklaştırılması ve ilişkilerin daha iyi hale getirilmesi, kuvvetlendirilmesi yönünde atılan adımlar önemli. Bizler de zaten bu konuda tüm kurum, kuruluşlarımızla Balkanlar'la yakınlaşma konusunda faaliyet gösteriyoruz.

Sadece bizim belediyelerimizin Bursa'nın her gün Balkanlar'la irtibatı var. Orada sadece sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetler değil, inşaatlarımız da oluşumumuz da var. Orada bir insanımızın en ufak sıkıntısı olsa, bir rahatsızlığı olsa bizlere ulaştığında bunu çözmeye gayret ediyoruz. Onlarla birlikte sevinip, onlarla birlikte üzülüyoruz.''

-Anadolu Ajansı'na teşekkür-
Balkan ülkelerinin sadece senenin belli günlerinde gidilip gelinen yerler olmadığını dile getiren Altepe, bölgede yapılan tüm faaliyetlerde Bursa'nın izinin bulunduğunu vurgulayarak, ''Bu açıdan bu köprüyü sağlayacak Anadolu Ajansı'na teşekkür ediyoruz. AA, şimdiden sonra ilişkilerimizin güçledirilmesinde ve oradaki insanlarımızla iletişimin kurulmasında büyük bir katkı sağlayacak'' diye konuştu.

Recep Altepe, AA'nın, 2020 yılında dünyanın ilk 5 haber ajansı arasına girme hedefini de kapsayan ''100. Yıl Vizyonu''na ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:
''Türkiye, gerçekten dünyaya örnek bir şekilde gelişiyor. Türkiye hem siyasi istikrarı açısından dünyaya örnek, hem de ekonomik istikrarı açısından örnek. Hızlı bir şekilde gelişiyor. Türkiye, hedefi ve idealleri olan bir ülke. Şu anda Türkiye için tüm devletler aynı kanaatte. Herkes Türkiye'ye imreniyor. Bu konuda Türkiye'nin kurumları da büyük bir atılım içerisinde. İletişim alanında da AA zaten çok güçlü bir ajans. Bu konuda yapılan bu adımlarla birlikte AA'nın, bu hedefine daha kısa zamanda ulaşacağına inanıyorum. Şimdiye kadar bunu başardı, şimdiden sonrada inşallah çok daha rahatlıkla başaracaktır. Ben şimdiden tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum.''
Kaynak: AA